EseményekMotorverseny

LadyCross MX Bajnokság 2. forduló a RolandRingen

ladycross hodmezovasarhely 2016 2A három héttel ez előtti emlékezetes ácsi nemzetközi nyitány után vasárnap Hódmezővásárhelyen folytatódott a bajnoki pontvadászat Magyarország Nemzeti Nyílt Junior Motocross Bajnokságában és a Nyílt Nemzeti Motocross Kupában.

Ha nehezen is, de egyre fejlődik a nők viadala ebben a nehéz műfajban, a motokrosszban hazánkban is. Nemzetközileg már régen kivívták rangjukat a ladyk, hiszen világbajnokként ott a helyük a motokrossz sport legnagyobb ászai között: Katerina Prumm, Stephannie Laier, Klara Fontanesi neve oly fényes, akár mint Cairolié, vagy Dungeyé.

A magyar lányok évek alatt addig nyomták következetesen a témát, míg mára elismerte a Magyar Motorsport Szövetség az eredményeiket, és 2016-ra versenysorozatuk bajnoki rangot kapott. Az első nyílt nemzetközi fordulóra Ácson került sor 3 héttel ezelőtt, ahol két osztrák csaj vitte el a pálmát, a legjobb magyar versenyző, Molnár Alexandra pedig bronzérmes lett.

Volt már női futam Hódmezővásárhelyen jó pár évvel ezelőtt, akkor vásárhelyi győzelemnek örülhettünk. Vasárnap sajnos nem volt hazai induló a mezőnyben, bár van versenyzőnk Técsy Nórika személyében, de mint nyilatkozta, komoly felkészülés hiányában nem vállalja a küzdelmet.

Sajnos Vásárhely sokak számára a világ végén van, így nagy női mezőnyre nem számíthattunk, főleg külföldiekre kevésbé, ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy a 85 cm3-es fiú bajnokival közös futamban szurkolhatunk a bátor lányokért.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Alexandra számára kedvező volt a helyzet ezen a hétvégén, hiszen ahogy várható volt, a két ácsi prominens távol maradt, így kínálkozott a lehetőség tekintélyes ponthátránya lefaragására. A Yamaha Fehér versenyzője élt is a lehetőséggel, stabil motorozással, kettős futamgyőzelemmel, összesített 88 pontjával máris a lista élére került.

Alexandra a helyi TV-nek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy bár korábban ez a pálya nem tartozott kedvencei közé, ezúttal azonban csodálatosak voltak a körülmények és a nyomvonal talaja is. Nem csak a siker okán mondja ezt, de a román Stan Jasminával és az idén először rajthoz álló Czigány Andreával igazi párbajt kellett vívni a sikerért.

Legközelebb egy hónap múlva Esztergomban lesz a folytatás, és biztosra vehető, hogy ott rangos nemzetközi női mezőny fog a rajgép mögé állni. Alexandra álma pedig az, hogy elindulhasson a május 22-i Női Európa Kupán, amit Lengyelországban rendeznek. Mi drukkolunk neki.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük