fbpx

Az új CB1000R és az Africa Twin Adventure Sports is bemutatkozott a milánói motorkiállításon

20171106 2018 Africa Twin Adventure Sports

Teljes európai választékát bemutatja ma a Milánói Motorkiállításon a Honda. Az EICMA látogatói öt új és két modellfrissítésen átesett motorkerékpárral ismerkedhetnek meg a japán gyártó standján, továbbá megtekinthetik a márka két új lélegzetelállító tanulmánymotorját is.

A palettán a 125 cm3-es kezdőgépektől a GL1800 Gold Wing luxustúrázóig számos típus sorakozott, így a Honda továbbra is a piac legszélesebb, legváltozatosabb kínálatával büszkélkedhet.

CB1000R, CB300R és CB125R – új stílus a nakedek mezőnyében

20171106 2018 CB1000RA CB1000R áll az élén annak a csodálatos triónak, melynek tagjairól a Neo Sports Café tanulmánymodell formajegyei köszönnek vissza. A sportos nakedek és a szemet gyönyörködtető café racerek jellemvonásait ötvöző stílus egyszerre modern és minimalista, így mindhárom gép óriási sikerre számíthat, különösképpen, hogy teljesítményük is elismerésre méltó.

Az új CB1000R például 12 kg-mal könnyebb és 20,4 LE-vel erősebb, mint elődje, ami azt jelenti, hogy 20 százalékkal kedvezőbb tömeg/teljesítmény arány jellemzi. A könnyű kezelhetőségről elektronikus gázmarkolat, üzemmódkapcsoló, valamint szabályozható motorfék és kipörgésgátló (HSTC) gondoskodik.

 

A pályafutásuk elején járó motorosoknak két azonos megjelenésű modellt fejlesztett a Honda. A könnyű és barátságos CB125R-CB300R duót élénk, pörgős motorok hajtják, s olyan elsőrangú összetevőkből épülnek fel, mint a 41 mm-es csúszószár-átmérőjű, fordított első villa, az állítható előfeszítésű központi hátsó rugóstag, a radiálisan rögzített, négydugattyús első féknyereg, a LED-es világítás, a folyadékkristályos műszeregység vagy az IMU-val kiegészített blokkolásgátló.

 

Kibővült az Africa Twin család – az alapmodell mellé megérkezett az Adventure Sports kivitel

20171106 2018 Africa TwinAz Africa Twin európai bemutatkozásának 30. évfordulójának alkalmából a Honda elkészítette az alapmodellnél gazdagabban felszerelt, még jobb terepképességekkel büszkélkedő Africa Twin Adventure Sports kivitelt. Az ősmodellhez hasonló, háromszínű fényezésben tündöklő modell az igazán hosszú távú aszfaltos és terepes túrákat támogatja, ezért 5,4 literrel nagyobb üzemanyagtartályt és hosszabb rugóutakkal felvértezett futóművet kapott. A magasabb üléspozíció, a megnövelt szabad hasmagasság, az extra nagy haspáncél és a bukókeret szintén a gondtalan kalandozást szolgálja, csak úgy, mint a magasított szélvédő.

Emellett a 2018-as Africa Twin újításai is megörökölte az Adventure Sports, beleértve, az elektronikus gázmarkolatot (throttle-by-wire), a négyállású üzemmódkapcsolót és a finomabban szabályozható kipörgésgátlót (Honda Selectable Torque Control, HSTC) is. Az áttervezett szívóoldali kialakítás és kipufogórendszer ugyancsak átkerült az alapmodellből, így az Adventure Sports is megdöbbentően erős és rugalmas a középső fordulatszám-tartományban.

 

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x