fbpx
EseményekMotorkiállítás

Marcus Walz a bajnok

custombike2007 07 BBoff

A „BIKER-BUILD-OFF“ egy legendás, és nagyon sikeres TV sorozat az USA-ban. A motorépítő versenyt a Discovery Channel hirdeti meg, szervezi és sugározza szerte a világon. Minden részben két világhírű motorépítő mester méri össze tudását. A cél az, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legfurcsább, leglátványosabb custombike készüljön el. Végül a közönség dönti el, hogy ez kinek sikerült jobban.

Tavaly a német építőmester, Marcus Walz (Walz Hardcore Cycles) volt az első nem amerikai, aki legyőzött egy amerikait, Mike Prugh a nevadai Laughlinban, így ő lett BIKER-BUILD-OFF bajnoka 2006-ban. Idén pedig elérkezett az idő, hogy a tévécsatorna első alkalommal Európában is megrendezze a versenyt.

A november 30-december 2 között a németországi Bad Salzuflen vásárvárosában megrendezett Custombike 2007 kiállításon a 2006-os bajnok egy svájci motorépítő mesterrel – aki egyben Európa bajnok Top Fuel-Dragster versenyző – Urs Erbacherrel (Fat Attack) mérte össze képességit. A feladatuk annyi volt csupán, hogy a kiállítás két napja alatt megnyerjék a nézők kegyeit, hiszen egy komplett motorkerékpárt kellett építeniük a színpadon ennyi idő alatt.

Az 2008. január 20-án 15. évfordulóját ünneplő Walz Hardcore Cycles csapata nagy erőkkel vetette magát a munkába, és az eredmény nem maradt el. Marcus Walz immár kétszeres Biker-Build-Off bajnok. Az évforduló alkalmából megrendezendő “Open House Party”-n most már nemcsak az elmúlt 15 évre, hanem az alapító hatalmas sikerére is ihatnak a rajongók.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A különleges rendezvényen egyébként egy speciális Bikeshow-val is készülnek a szervezők, ahol az elmúlt években készült egyedi motorok között kiállítják majd a “TuNero”-t a hozzá tartozó Novitec-Rosso Ferrari F430-cal együtt és Kimi Räikkönen Iceman nevű motorját is. Ezen kívül a WHC partnercégei is elviszik műveiket, így a svájci és holland műhelyek mellett a magyar WHC is bemutatkozik majd.

De visszatérve a Custombike 2007 kiállításra: a Biker-Build-Off csak egyike volt a számtalan programnak. A nagy motorépítő cégek mellet számtalan alkatrész- és kiegészítő-forgalmazó vállalkozás is megjelent. Fred Kodlin itt mutatta be legújabb, exkluzív építését a JFK-Bike-ot. A Miss Custombike választáson kívül pedig motorszépségverseny is volt, ahol a legőrültebb motor kategóriában Yuri Shif nyerte az első díjat a „fantáziadús” „Time Machine“ nevű motorjával.

Még több kép a galériában

 

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x