fbpx
EseményekHírekMotorkiállítás

A kétkerekű iparág és a rajongók közössége ismét összegyűlik novemberben Milánóban

Eicam 2023 nemzetközi motorkerékpár szakkiállítás milánóbanA világ legrégebben megrendezett kiállításának 80. kiadása a milánói Piccolo Teatro Strehler – Scatola Magica-ban mutatkozott be.

“Nem véletlen a helyszín, mert” – magyarázta Pietro Meda, az EICMA elnöke – “az EICMA bizonyos mértékig egy komplex színdarab megszervezése, amelynek képesnek kell lennie arra, hogy lelkesítse és kielégítse mind a nagyközönséget, mind a kiállítókat, akik a számukra felállított színpadra lépnek”. És a 2023-as “színdarab” számai, amelyek erőteljesen visszatérnek a pandémiát megelőző paraméterekhez, már most egy sikeres kiállításról árulkodnak. Valójában 1700 márka tölti meg az idei esemény nyolc pavilonját, kettővel több, mint 2022-ben.

Nagyon jelentősek és fontosak a visszatérések, mind a gyártók, mind a teljes ellátási lánc vállalatai körében; 28% új kiállító, míg az idén jelen lévő vállalatok 64%-a külföldről érkezik, nem kevesebb mint 45 országot képviselve. “Ez utóbbi a stratégiai központi szerepünk és nemzetközi vonzerőnk jele, valamint az EICMA vezérigazgatója, Paolo Magri a sajtótájékoztatón rámutatott: “ez egy dinamikus, tartalmakban és különleges kezdeményezésekben egyre gazdagabb kiállítási modell relevanciájának megerősítése”.

Többek között két olyan vadonatúj kiállítási téma és terület, amely az EICMA elkötelezettségét jellemzi a 2023-as kiadásra: az EICMA Esports Arena és a városi mobilitásnak szentelt terület.

Az első egy teljes egészében az elektronikus sportok és a motorsport-videojátékok világának szentelt terület lesz, amely a kezdeményezések gazdag programjának ad otthont, többek között a négyszakaszos online motokrossz-bajnokság döntőjének, amelyet az EICMA a napokban indított útjára Európa-szerte és az Egyesült Államokban, és amelyet az elmúlt hetekben játszanak.

“Egy olyan projekt, amelyet a fiatalok és a nagyon fiatalok bevonására hoztak létre, és” – nyilatkozta Meda elnök – “egyúttal eszköz az ágazat vállalatai számára, hogy megcélozzák a jövő piacát”. Az EICMA-n bizonyára nincs hiány fiatalokból, de ezzel a kezdeményezéssel, a tavaly elindított és folytatódó NFT kezdeményezéssel együtt, egyfajta ‘EICMA algoritmust’ szeretnénk bevezetni a weben, hogy bevonjuk a közönségünket, és közvetlenül a standok között vezetjük őket a szenvedély megtapasztalására”.

Az EICMA második újdonsága, a városi mobilitás területe viszont a rendezvény intézményi értékét hangsúlyozza. Maga a szervező cég ügyvezető igazgatója, Paolo Magri hangsúlyozza, hogy “mennyire fontos munka volt az elmúlt években az érdekérvényesítő és közérdekű tevékenységek fejlesztése a kísérőink javára, valamint az ágazat felsővezetőinek szóló megbeszélési és képzési lehetőségek kialakítása”.

Az EICMA a saját közönségével reklámozza a 80. kiadását

“A városi mobilitásnak szentelt terület” – folytatta Magri – “az ágazatban működő vállalatokat, intézményeket és mindenekelőtt az induló vállalkozásokat fogadja, amelyeknek az ICE, az olasz vállalatok külföldi promóciójával és nemzetközivé válásával foglalkozó ügynökség támogatásának köszönhetően nemzetközi bemutatóteret kínálunk, de előadásoknak és tájékoztató találkozóknak is helyet ad: a cél annak bemutatása, hogy a kétkerekűek, a pedálosok és a motorosok már most is és egyre inkább konkrét választ jelentenek a városból érkező új és összetettebb mobilitási igényekre. Ez a tér, amelyet az ANCMA-val, a gyártók szövetségével és az egész ágazattal együtt támogatunk, egy mag az EICMA talajában, amelyet szeretnénk növekedni hagyni, és egyben egy kiváltságos hely, ahol meghallgathatjuk a vállalatok és a polgárok kéréseit”.

A sajtótájékoztatón előadóként jelen volt Giacomo Biraghi, a várospolitika nemzetközi szakértője és Alessandro Tommasi, a Nos, az új generációk aktivizálására és meghallgatására szolgáló tér alapítója is.

Biraghi beszédében hangsúlyozta: “A mobilitás mindig is meghatározta a városokat. De biztosan tudjuk, hogy egy városi terület fejlődése, kreativitása és befogadóképessége mennyire függ a mindenki mozgékonyságától és szabad mozgásától. Az EICMA 2023 a kiállítóival együtt ezt a nézőpontot veszi fel, hogy továbbfejlessze és integrálja a százéves történelmébe”.

Tommasi számára “a városi mobilitás folyamatosan fejlődik, tükrözve a fogyasztás és az igények gyors változását, különösen a legfiatalabbak körében. A környezetre való odafigyeléstől a technológiáig az elmúlt évek makrotrendjei is alapvetően megváltoztatják a mozgásunkat, és az EICMA 2023 az a tér, ahol ezekkel a változásokkal is foglalkozhatunk”.

Ami az üzleti vonatkozású szempontokat illeti, az EICMA erre a kiadásra egy új platformot is bevezetett a B2B találkozók előzetes regisztrációjára és ütemezésére (EICMA üzleti találkozó), továbbfejlesztette az újságírók és a média szereplői számára nyújtott digitális szolgáltatásokat, és új platformot hozott létre az üzleti világ számára.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x