EseményekKiemeltMotorverseny

Új feladatok, nehezebb akadályok a 2023-as tápiósági Flúgos Futamon

Tápiósági Flúgos Futam 2023 Török ÁgnesNem verseny! Versenyzői licensszel rendelkezők nem vehetnek részt rajta! Ez egy teljesítménytúra, amelyben előre meghatározott GPS pontokat kell a nevező(k)nek megtalálnia.

Szuper volt a szervezés, jó helyszinen, kedves emberekkel, jó hangulattal várták a nevezőket. Én motorkerékpárral neveztem egyedüli női indulóként. Izgultam is, viszont a sok férfi nagyon segítő kész volt, úgyhogy köszönöm itt is azoknak, akik kihúztak a patakból, mert beragadtam.

A tápiósági Flúgos Futamon egy kicsi 125 köbcentis Scorpa LongRide motorral indultam. Vittem tartalék benzint a hátamon, mivel mindössze 4,2 literes tankja van. Tudtam, hogy egy pici benzin majd kell,

Nagyon szép környékeken mentem. Nekem az erdős rész tetszett a legjobban, ahol kanyarok, kis homok, alagútszerű út, ahol körbe nőtte a növényzet gyönyörű volt.

A reggeli megérkezéskor mindenkinek kötelező volt kitölteni egy felelősségvállalási nyilatkozatot, amiben tudomásul veszi, hogy kizárólag saját felelősségre vesz részt a rendezvényen, az okozott károkat ő maga megtéríti. A rendező a személyi sérülésért és anyagi károkért felelősséget nem vállal!

tapiosagi flugos futam 2023 7 tapiosagi flugos futam 2023 9 tapiosagi flugos futam 2023 6 tapiosagi flugos futam 2023 3 tapiosagi flugos futam 2023 2 tapiosagi flugos futam 2023 4 tapiosagi flugos futam 2023 15 tapiosagi flugos futam 2023 13 tapiosagi flugos futam 2023 11 tapiosagi flugos futam 2023 5 tapiosagi flugos futam 2023 12 tapiosagi flugos futam 2023 1 tapiosagi flugos futam 2023 10 tapiosagi flugos futam 2023 14

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Induláshoz telefonra, vagy tabletre volt szükség, amelyre az Osmand nevű alkalmazást telepíteni lehetett, ugyanis az elküldött gpx-et (térkép fájl) abba importálták. A gpx-et a túra előtti napon küldték ki. A verseny alatt mérték az időnket és az átlagsebességeket is figyelembe vették.

A Tápióságról induló túra kb. 170 kilométer hosszú útvonalat foglalt magába. A futam 98%-ban aszfaltmentes körülmények között zajlott, elkerülve a Natura 2000 és a védett területeket. A védett területeken való indokolatlan áthajtás, a mezőgazdasági területek bármi nemű rongálása azonnali kizárást vont maga után.

A feladatok nem voltak nehezek, se a GPS pontok megtalálása. Bár volt, ahol bevitt a málnásba.

Az útvonal mindenféle körülményt tartogatott: mélyebb homokos rész, sár, patak… persze én a legmélyebb részén akartam átmenni, mert buli. Volt kidőlt fa is, amit vagy ki tudtál kerülni vagy át kellett menned rajta. A legkomolyabb az volt, hogy lementél már 160 km-t a távból és az utolsó feladat az volt, hogy menj a krossz pályán egy kört, amikor már kimerültél. Nem semmi volt.

14 indulóbol a 8. helyet sikerült teljesítenem. Fárasztó volt de élveztem.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük