EseményekHírekMotorverseny

Kiara Fontanesi nyerte a 2021-es olasz MX bajnokságot

Kiara Fontanesi motokrossz világbajnok, fotó Massimo Zanzani
Kiara Fontanesi motokrossz világbajnok, fotó Massimo Zanzani

Az idei világbajnokság egy újabb rangos eredmény a hatszoros motokrossz-világbajnoknőnek – ő az első nő, aki négyszer egymás után megnyerte a világbajnokságot.

A GasGas MC 250-es motorral motorozva 2021-ben Kiara Fontanesi csapata, a Fonta Racing és a Vertex Pistons, akik az évek során mindig is támogatták őt, ismét garantálták neki a maximális teljesítményt és megbízhatóságot, ami a folyamatos elit szintű sikerekhez szükséges – a dugattyúk minőségével.

Az olasz Vertex Pistons továbbra is a világ számos legsikeresebb versenyzőjét segíti hozzá a futamgyőzelmekhez és bajnoki címekhez. Öt forduló, tíz futam, hét első és három második helyezés után a 27 éves olasz versenyző, Kiara Fontanesi a Vertex Pistons támogatásával nyerte meg a 2021-es olasz MX-bajnokságot.

Kiara Fontanesi így nyilatkozott:

“Nagyon boldog vagyok, hogy elértük az egyik 2021-es célunkat. Ez a cím nagyon fontos számomra, a csapat és a Fiamme Oro sportcsapat számára is. A bajnokság során különböző terepekkel és időjárási körülményekkel találkoztunk, így remek edzés volt a WMX-re.

Nagyon szeretném megköszönni a csapatomnak, hogy mindig tökéletesen felkészítették a motoromat. Az érzés, a visszajelzés és a precíz irányítás, amit a motortól kapok, egyre jobb és jobb, és szeretnék köszönetet mondani minden szponzoromnak és támogatómnak.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiara Fontanesi (@kiarafontanesi)

A szeptember 18-19-i hétvégén a Fara Vicentino (Veneto, Olaszország) versenypályán Fontanesi megszerezte első holeshotját, és minden körben dominált, hogy végül megnyerje az 1. és a 2. futamot is. Már az első futam után biztosítsa az olasz bajnoki címet – “egy olyan teljesítmény, amelyet csak a motor-versenyző-csapat és a szponzorok közötti tökéletes szinergiával lehet elérni”.

Holeshot

A motokrosszban használt kifejezés, amely azt a versenyzőt jelöli, aki elsőként ér át az első kanyar csúcspontján. A holeshot megszerzése hatalmas versenyelőnyt és bizonyos szintű kontrollt biztosít a versenyzőnek a versenyben. A legtöbb esetben a holeshotot megszerző versenyző nyeri a versenyt is.

A Vertex Pistons a holland Nancy Van de Ven révén az ezüstérmet is hazavitte, ismét bizonyítva a magas szintű technológiai kiválóságot, amely miatt dugattyúikat évről-évre a világ legnevesebb motokrossz csapatai alkalmazzák.

 

Forrás

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük