EseményekMotorverseny

Nyílt Magyar Női Mx Kupa Somogyvár

Nyílt Magyar Női MX Kupa SomogyvárHivatalosan is megjött az ősz szeptember 1-én, de ez csak jót jelentett, hiszen elkerültük a nyári forróságot és a hatalmas port.

Rég motoroztam ilyen jól előkészített pályán, nagyon tetszett, és a locsolással se volt baj. Két új versenyző jött az osztrákoktól, akik élvezték ezt a napot, és ha minden jól megy a következő fordulókon is fogunk találkozni velük. Ismét ott volt nagy ellenfelem Andrea Amtmann, és a zalaszentgróti második, a szlovén Klara Srsen is.

A zalaszentgróti botrányos első futam után szerettem volna a maximumot nyújtani, és megnyerni a versenyt, azonban pontosan egy hónapja Pakson egy nagy esés következtében meghúztam a nyakam és gerincem körüli részt, ami miatt nem szabadott volna motoroznom 3-4 hétig, és nyakmerevítőt kell hordanom. Mivel vezetem a sorozatot, nem állhattam le az edzéssel. A kondiedzéseket hanyagoltam inkább és kb. heti 1-2 motorozást csináltunk. Anyagiak miatt azonban két hete megint nem motoroztam.

Ennek ellenére jól éreztem magam, minden jól alakult. Aztán az első edzésen megállt a motorom. Szeretném megköszönni Éder Fecóéknak, hogy segítettek és indulhattam az Ő gépével. Ez a motor is egy Yamaha YZ 125-ös, mint az enyém, de teljesen más beállításokkal, ezért nagyon furcsa volt. A második edzésen próbáltuk rám hangolni a futóművet. Nem sikerült tökéletesen, de legalább el tudtam indulni.

Az első futamban nagyon rosszul sikerült a rajtom, középmezőnyben lehettem, de két kör után már a harmadik helyen motoroztam. Előttem a szlovén Klara volt, próbáltam előzni néhány helyen, de nem sikerült. A futam felénél kb., egy kanyarban kicsúsztam a nyomból, és ismét ráestem a bal oldalamra. A nyakvédő megnyomta a lapockám körüli részt, amit a futam végéig éreztem. Gyorsan felálltam, de esélyem se volt már a második helyre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A második futamban sem volt túl jó a rajtom, de eljöttem másodikként, amit egy ideig tartottam is, de az alkarom bedurrant és az ujjaim sem éreztem. Miután megelőzött, már nem tudtam tartani vele a tempót, de a biztos harmadik helyem így is megvolt, úgyhogy elégedetten zárhattam ezt a versenyt.

Legközelebb szeptember 29-én Csákánydoroszlón állunk ismét rajthoz versenytársnőimmel.

Verseny eredmény:

 1. Andrea Amtmann 50 pont
 2. Klara Srsen 44 pont
 3. Molnár Alexadra 40 pont
 4. Bárdi Tímea 36 pont
 5. Ina Taucher 32 pont
 6. Papp Kornélia 30 pont
 7. Simó Kitti 28 pont
 8. Andrea Strack 26 pont
 9. Molnár Erzsébet 24 pont

Kupasorozat állása:

 1. Molnár Alexandra 208 pont
 2. Andrea Amtmann 184 pont
 3. Simó Kitti 175 pont
 4. Bogdán Evelin 108 pont
 5. Daniela Amtmann 100 pont
 6. Klara Srsen 88 pont
 7. Molnár Erzsébet 86 pont
 8. Papp Kornélia 59 pont
 9. Bárdi Tímea 51 pont
 10. Marton Mónika 36 pont
 11. Mester Dóra 34 pont
 12. Ina Taucher 32 pont
 13. Andrea Strack 26 pont

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük