CsajokMotoros csajok

Risztov Éva olimpiai bajnok úszó

risztoveva 02Mint ismeretes, Risztov Éva olimpiai bajnokunk az úszást lecserélve 2007-ben nézett új hobbi után, s a motokrosszt választotta. Ám mostanra kiderült, hogy cseppet sem hobbi ez a részéről, hanem kőkemény munka!

Ez a kicsit sem nőies sport kemény meló ám még egy férfinak is, nemhogy egy nőnek! De Éva, mint ahogy tőle ezt már megszokhattuk teljes odaadással, férfiakat megszégyenítő kitartással teszi oda magát és ül fel a motorra edzésről-edzésre, versenyről-versenyre!

S amikor nincs épp edzés vagy verseny, akkor sem tétlenkedik, kőkeményen jár a konditerembe és ott edz, erősít, hogy megfelelő fizikai állapotban legyen!

Egyre tudatosabban készül arra, hogy új sportkarriert építsen, ezúttal már saját elhatározásából, megvalósítva önmagát. Szülővárosának egyesületét, a Center MSC-t választotta. Jelenleg kék-sárga színekben versenyez egy 250 köbcentis, négyütemű Suzukival. Versenyzését a Black Motorsport Kft. támogatja, a felkészülésében a hatszoros bajnok ifj. Borka János segíti.

risztoveva 8072008-as újdonság, hogy ebben az évben írta ki először a Magyar Motokrossz Szövetség (MAMS) a nők versenysorozatát. Ezt a kezdeményezést Éva javaslata indította el, s nagy örömére el is fogadták az Alapkiírást, melynek szabályai szerint rendezik meg a fordulókat. Ennek lényegesebb előírásaiból tudjuk, hogy MAMS Női Motokrossz Kupa néven, 85, 125 és 250-es gépek számára open versenyként, 6 fordulóból áll a sorozat idén.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A május 4-i, hódmezővásárhelyi verseny előtt alkalmam nyílt beszélgetni Évával. Egy sajtótájékoztatóra jött haza, melynek a Casino Étterem és Music Pub adott helyet. Habár sokat kellett várnom rá, de megérte, mert nagyon kedvesen válaszolgatott a kérdéseimre. A versennyel kapcsolatban elmondta, jól ismeri a vásárhelyi RolandRinget, már többször edzett itt Borkával.

Az edzések úgy zajlanak, hogy a pályát szakaszokra szokták osztani, és többször végigmennek egy-egy részen, majd összerakják. „Minden versenyen célom a győzelem, ezért természetesen a hétvégén is nyerni akarok. Általában versenyeken jóval bátrabb vagyok, mint az edzésen, hiszen ha már elesek, azt inkább tétért tegyem, mint anélkül.” – mesélte Éva.

risztoveva hmv 2Keményen kell küzdenie! Nem él vissza a nevével, hogy ő A Risztov Éva… Maga vette a motorját, és csak a Maxxis gumi szponzorálását fogadta el, de ezt is – mint mondja – mértékkel. Nem hoz el plusz gumikat és árulja, mint mások. Csak azt és annyit, amennyire feltétlenül szüksége van. Mint mondta, szereti a motorját, nem bízná másra. Ő maga cseréli az olajat, pótolja az eltört kuplungkart és minden kisebb problémáját megoldja.

S miért épp a motokrossz? Próbálta már a HungaroRingen a gyorsasági motorozást, de nem jött be neki, nem úgy mint a motokrossz! Most ez az élete értelme, ennek rendel alá mindent.

Jelenleg Budapesten él együtt a legjobb barátnőjével és egy bullterrier kutyussal. Szabadideje nem sok van, ha mégis a Margit-szigeten sétálnak. A kevés szabadidőhöz hozzászokott, mint mondta, sosem volt még nyaralni.

A bulikat is mellőznie kellett eddig, de nem is sajnálja. Kikoptak mellőle a barátok, csak az Igazi maradt. Férjhez menni nem készül, a családalapítást, gyerekvállalás is meghagyja másnak. Őt nem ezek teszik boldoggá! Most nem! Versenyzik! Mindig is ezt csinálta. Küzd és győz! S ez meg is mutatkozik az eredményein is.

A 2008. április 5-én Monoron tartott verseny után, majd május 1-én Bugyiban is Éva állt az első helyen. Sajnos május 4-én, hazai pályán csak a második helyre futotta, így összetettben jelenleg a harmadik helyen áll. Szurkoljunk neki és a többi bátor lánynak, akik legközelebb június 14-én mérik össze tudásukat Szolnokon.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük