KiemeltKultúraMotoros könyv

A védő harang – guardian bell – legendája

Motoros őrharang

Talán te is láttál már motorkerékpáron ilyen pici harangot, és elgondolkodtál rajta, hogy miért is van ott. De az is lehet, hogy sosem láttál még ilyet, mert a motor vázának a legalacsonyabb pontjára kell fellógatni, hogy hatásos legyen. De miért is?

A legenda szerint egy öreg motoros, aki ajándékokat szállított, összefutott az “Út gonosz szellemeivel”. Ezek olyan manók, akik azóta léteznek, mióta motorkerékpárok léteznek az úton.

Ezek a gonosz szellemek felelősek a mechanikai problémákért és a balszerencséért az utazás során. Szeretik akadályozni a motorosokat az úton, és a motorkerékpár vázába kapaszkodnak, így utaznak. Útközben apró károkat okoznak a motorban, mint pl. olaj- vagy benzinszivárgás, csavarok meglazítása, vezetékek elszakítása és sok más apró bosszúság.

A motoros, felismerve a gonosz manókat, megragadta néhány játékát, amit szállított, és elkezdte őket dobálni. Kétségbeesetten próbált megszabadulni a kis rosszcsontoktól. Látva azonban, hogy nem adják fel, és tovább kapaszkodnak a motorba, megragadott egy csengőt, és azt remélve, hogy megijeszti őket, amilyen hangosan csak tudta, rázni kezdte a csengettyűt.

Aznap este két másik motoros, hallva a csengő hangját, megérezte, hogy valaki bajban van. Motorra szálltak, hogy megnézzék, mi történik. Amikor elérték azt a helyet, ahonnan a hang érkezett, meglátták az út szélén a motorost és a motorkerékpárra felkapaszkodni készülő manókat.

A testvériség érzéséből fakadóan a motorosok beavatkoztak, elkergették a manókat és segítettek motoros társuknak. Hálája jeléül a motoros úgy döntött, hogy mindkét motoros motorjára felakaszt egy kis harangot egy bőrszalaggal, hogy megvédje őket is, ahogy magát is sikerült megvédenie a kis harang segítségével.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hogy kell használni a csengőt?

A legenda azt mondja, hogy ha egy kis harangot rögzítünk a motorkerékpárra, az “út gondosz szellemei” beszorulnak a harang belsejébe, ahol az állandó csengetés az őrületbe kergeti őket, ettől elfelejtenek kapaszkodni és leesnek a földre. (Gondolkodtál már azon, hogy hogy alakulnak ki a kátyúk?)

A csengettyűket a motor földhöz legközelebbi részéhez kell kötni, így a koboldok jól láthatják és hallhatják, és ebből tudni fogják, hogy ezt a motorost más testvérek védik, így jobb, ha távol tartják magukat ettől a motorkerékpártól.

A hagyomány szerint az őrharang kétszer akkora erőt hordoz, ha egy barát, lehetőleg egy motoros barát vagy valamelyik szerette ajándékozza, így a jótékony hatása mellett mindig emlékeztetni fog minket arra, hogy van olyan motoros barátunk, aki törődik velünk. Minden alkalommal, amikor a csengőre nézünk vagy meghalljuk a hangját, a barátunkra emlékszünk majd, így nem történhet semmi bajunk az úton.

Mutasd meg egy motoros barátodnak, mennyire törődsz vele! Ajándékozz neki védelmet az út gonosz szellemei ellen! Ajándékozz neki egy őrharangot! Harangozz és oszd meg a Jó szerencse legendáját!

Válogass a CsamShop-ban a védőharangok között!

Ismerted már ezt a legendát? Adtál már valakinek ilyen őrharangot vagy kapál már ilyet?

[wpdiscuz-feedback id=”no5z1t1ili” question=”Ismerted már ezt a legendát? Adtál már valakinek ilyen őrharangot vagy kapál már ilyet?” opened=”0″][/wpdiscuz-feedback]

Fotó: badgeboy.nl

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “A védő harang – guardian bell – legendája

  • Tóth F. Csaba

    Ez jó! Jó tudni ilyeneket! Majd bevetem a Jawa-manók ellen 😉

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük