EseményekKultúraMotorkiállításMotoros zene

Legendák – Omega kiállítás Szentesen!

omega egyuttesPár év múlva immár 60 éves lesz az Omega együttes – hogy telik az idő, gondolod, hiszen még most voltak fiatalok… Szentesen Omega kiállítás nyílt a közelmúltban, a Koszta József Múzeumban. A kiállítás egészen 1962-től 2018-ig viszi végig a kíváncsi látogatót a zenekar életében.

Mondhatjuk, hogy a világon egyedülálló együttes az Omega, hiszen nem sok banda mondhatja el magáról, hogy már 57 éve aktívan a pályán van. Ők bizony igen, s a mai napig koncerteznek!

A kiállítás szakmai részét Arató Mátyás vállalta fel, akivel a Rockbook készített interjút a rendezvénnyel kapcsolatban – itt olvashatjuk, hogy milyen messzemenő részletekig tekinthetünk bele az Omega különböző korszakaiba.

A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas rockegyüttes 1962-ben alakult, s úttörőnek számított a magyar könnyűzene történetében. 1967-ig, úgymond, amatőr éveik során próbálgatták zenei tudásukat, finomodott a stílusok, s végül 1968-ban jelent meg első nagylemezük, Trombitás Frédi és a rettenetes emberek címmel.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

1971-ig a beatkorszakot élték, majd ezután jött a hard rock, s a space rock. Olyan tagokkal büszkélkedhet/büszkélkedhetett a zenekar, mint Kóbor János, Benkő László, Molnár György, Debreczeni Ferenc, s Presser Gábor, Somló Tamás, Laux József, Mihály Tamás.

Nagy hatással volt a kialakult hard rock stílusukra az Uriah Heep, a Led Zeppelin és a Deep Perple.

Az említett cikkben hangsúlyozta Arató Mátyás, hogy a banda szerint, a space korszakuk három lemeze, az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis, amelyek halhatatlanok maradnak.

A kiállításon megfelelően elkülöníthetők a különféle korszakok relikviái, így az, aki köztük sétál, úgy érezheti, mintha visszament volna az időben, hiszen fellépőruhák, lemezborítók, plakátok, szórólapok idézik a múltat.

Természetesen, az Omega külföldi sikerei, sztorijai is megismerhetőek a termekben járva-kelve, például a Boney M-es történet…

Az együttesről szóló kiállítást Szentesen, egészen 2019. május 30-ig lehet megtekinteni, majd a tervek szerint vándorkiállítássá alakul az egész, s a következő helyszín Veszprém lesz.

Forrás: Rockbook
Fotó: fidelio.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük