HírekKultúraMotoros könyv

A kis Robogó Miskolcra látogat: ingyenes mesefüzet nem csak motoros csemetéknek

A kis robogó letölthető mesefüzet mesemondó blogJarabin Kinga motoros csaj. Pontosabban robogós, de ezt egyáltalán nem bánja, sőt. Elhivatottsága révén egy ingyenes blogot szerkeszt, amitől azt reméli, hogy segítségével olvasóvá nevelheti a gyerekeket.

“Nagyon fontosnak tartom ebben a túldigitalizált világban az olvasóvá nevelést, hiszen csak az olvasás tud gondolkodóvá tenni. Másrészt, hogy a szülők olvassanak a gyerekeknek, mert az a kötődő nevelés elengedhetetlen része. Kicsit így próbálom megmenteni a társadalmat egy érzelmileg sivár, tv előtt felnövő, önálló gondolatokra képtelen nemzedéktől.” – mondja Kinga.

“Már kamasz koromban úgy terveztem, hogy fiatalon szülök, lesz 4 gyerekem, és amikor már ők elég nagyok lesznek, akkor lerakom motorra a jogosítványt, veszek egy motort, természetesen 80-as évek szabadság trendjének megfelelően egy choppert 😁😀 egy sátrat, egy hálózsákot és beutazom a világot.

Aztán egy nap a férjem beállított egy robogóval, hogy megtanít vezetni. Egyből beleszerettem. Nem sokra rá megvettem az első kis robogóm, egy 50-est, elkezdtem vele túrázgatni: Vácrátót, Miskolc, Balaton. És nem volt kérdés, hogy robogó is marad.

Teljesen elégedett voltam a kis robogómmal, nem hiányoztak a köbcentik. Nem éreztem veszélyesnek sem. Velem minden autós kedves volt. 😀 Amúgy is Slow Travel fun vagyok, és így ráadásul mindent jól meg is tudtam nézni útközben.

Van egy most már 6 éves lányom. Ő Vica baba. Neki írom a meséket. Szereti a meséim. Egyrészt kárpótolja amiért nem tud velem jönni, másrészt így még tudom tanítani biztonságosan közlekedni, és át tudom neki adni nem csak az ismereteket, de az utazás, a kirándulás, a természet és kicsi hazánk szeretetét is. Mert azért lássuk be. Magyarország gyönyörű és számtalan kulturális valamint természeti kincset rejt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motoros jogsit is a lányom kedvéért raktam le és vettem meg a kis 110-est. Így oviba és itt a városba már együtt megyünk. Jövőre pedig, ha elég sokat eszik és nagyot nő 😀, terveim szerint már kisebb, közelebbi túrákra is el tudom majd magammal vinni.

Barna maci a mesében a kisebbik fiam, aki ősszel rakta le az A1-et. Az idei túráknak és meséknek már aktív részese lesz.

Kicsit azt is remélem ezekkel a mesékkel, hogy a szülők megérzik, hogy a gyerek társ, minden álom megvalósítható mellettük, velük. Az élet nem áll meg egy babóca születésével, sőt, épp akkor kezdődik. Hiszen mindenre nyitottak, kíváncsiak és csak rajtunk áll, hogy mit mutatunk meg nekik a világból.”

Kinga blogja, a Mesemondó Blog és minden, ami megjelenik rajta, teljesen ingyenes. Egyik saját meséjének hőse a Kis Robogó, aki bejárja az országot, kalandjain keresztül pedig az olvasó is megismerheti hazánkat, városainkat és azok rejtett kincseit, szépségeit és azt, hogy hogyan kell közlekedni az utakon.

Az online olvasható meséken kívül letölthető foglalkoztató mesefüzeteket is találunk ráhangoló játékötletekkel, mesével és a mese feldolgozását segítő tevékenységjavaslatokkal. A legújabb mesefüzetben a kis Robogó ezúttal Miskolcra látogat. Történetéből azt is megtudhatjuk, honnan ered a mondás: “pislog, mint miskolci kocsonyában a béka”.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük