HírekMotorbemutatóMotorok

Nagy teljesítményű elektromos robogó: itt a BMW C-evolution prototípusa

altA BMW Motorrad bemutatja a C-evolution nevű, új elektromos motorjának prototípusát.

A kül- és belváros közötti közlekedésre szánt jármű két kívánalomnak különösen szeretne megfelelni: egyrészt olyan menetteljesítményekkel rendelkezni, mint a belső égésű motorral hajtott nagytestű robogók, másrészt nagy hatótávolságot szavatolni a mindennapos használatra jellemző körülmények között.

A modell öt teljes értékű példányát Londonban tesztelik egészen augusztus 12-ig, mielőtt további európai városokban is kipróbálják őket. Az új modellt különböző, valós időjárási körülmények közepette használják majd a tesztidőszak folyamán, ami lehetővé teszi a BMW Motorrad számára, hogy tapasztalatokat szerezzen az e-mobilitás terén egy jövőbeli, sorozatgyártású modell piaci bevezetése előtt.

A C-evolution 120 km/h-s végsebességgel rendelkezik, valamint akár 100 km-es hatótávolsággal a nagy kapacitású akkumulátor jóvoltából. Intelligens energia-visszanyeréssel igyekszik könnyebbé tenni használója útját, a markolat visszaengedésekor és fékezéskor.

A jármű rövid töltési idővel van felvértezve, és a BMW gépkocsiknál alkalmazott műszaki megoldások, elektromos biztonsági sztenderdek jellemzik. A nagy teljesítményű fékrendszer blokkolásgátlóval van ellátva.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A sikeres tesztelések után, akinek elnyerte a tetszését az új robogó modell, hamarosan meg is vásárolhatja.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük