fbpx

Nem csak motorozás közben lehet veszélyes a méhcsípés

Hegyi Kata Méhcsípés motoronA motorosok közül borzasztó kevesen tudják, hogy mikor kell segítséget hívni, idővel pedig ugye már esély sincs rá.
Én sem számítottam rá.

2018 augusztusában Budapestre vitt az utunk. Délután volt egy kis dolgom a városban, kértem a férjem vigyen be motorral, a dugót nem igazán szeretem. Iszonyú meleg volt, de kivételesen felvettem a bőrkabátom, farmert, motoros csizmát, illetve az ujjatlan kesztyűm…

17 óra körül indultunk vissza Zsámbékra, Erzsébet híd-M7 autópálya, amikor egy csípést éreztem a “fuckoff” ujjamon (az egyetlen kilógó testrészem volt), azonnal leráztam, de már akkor éreztem, hogy ez a csípés most kicsit más…
Békési lovas lány vagyok, engem minden nyáron megcsípett minden is, sosem volt bajom, viszketés, dagadás, de ami ez után jött, arra nem számítottam.

Még a hídon csípett meg, már Budaörs magasságában éreztem, hogy azonnal segítségre van szükségem! Annyit tudtam mondani a férjemnek, hogy azonnal menjünk egy ügyeletre! Húzza neki, mert nagy baj van!

Nyilván hátul nincs szeme, és nem látta, de az életemért küzdöttem.

Eltelt néhány perc, már cibáltam a kabátját, hogy álljon meg, nem bírom tovább, de a hangom elment, beszélni nem tudtam, levegőt nem kaptam.

Mit tegyek, ha megcsípett egy darázs vagy méh?

Mivel már csak hörögni tudtam, nem látta milyen állapotban vagyok, hátra szólt, hogy kapaszkodjak…MIVAN??? Az érdi ügyeletet ismeri, oda megyünk.

A bőröm égett az egész testemen, elkezdett feldagadni mindenem, fuldoklottam és belül üvöltöttem, addigra a torkomon már csak úgy ment le levegő, ha a szélbe tartottam az arcom és éreztem, hogy egyszerűen állok le.
Tudtam mi a baj, 20 évig voltam állatorvosi asszisztens és műtős.

Gyakorlatilag leáll a keringésem és én nem tudok tenni semmit! 🤦🏽‍♀️ 150-el robogtunk, a motor rázott nagyon (1690 cm3, rusztikus S&S custom bike) ez tartott életben.

A sisakot letéptem magamról, végig az M7-en így volt, ilyenkor bezzeg rendőr sehol.

Végre az ügyeletre értünk, ahogy a motor megállt, abban a pillanatban leállt minden, és leborultam a motorról, fejjel a betonba. Sisak nékül…😒

Egy házaspár állt az ajtóban, egy kicsi gyerekkel, a férfi azonnal ugrott és mint egy zsákot bevittek, az orvos és az asszisztens hirtelen nem tudta mit tegyenek, mert addigra a szívmonitor sípolt, keringésem nem volt.

 

Még nincs vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
Tóth F. Csaba (@videk)
2020 december 27. 09:56

Azannya… De jó, hogy megúsztad!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x