fbpx

A 2020-as MotoGP szezon nyertesei és vesztesei

MotoGP 2020-as szezonA 2020-as MotoGP-szezon mindenképpen rendhagyó szezonként vonul majd be a sportág történetébe, hiszen a koronavírus-járvány eléggé komoly hatást gyakorolt a versenynaptárra. Ettől függetlenül is voltak komoly meglepetések, hiszen Marc Marquez hiányát nagyon sokan akarták kihasználni, de ez végül a mallorcai szupersztárnak, a spanyol Joan Mirnek sikerült, aki meg is nyerte a szezont.

Ezenkívül is volt izgalom, hiszen 9 különböző futamgyőztes mellett 15 különböző versenyző állhatott dobogóra, tehát papírformáról senki nem beszélhet. Így azon fogadók, akik mertek kockáztatni a fogadásaikkal és bónuszokat is igénybe vettek, nagyon kaszálhattak. A sportfogadás bónusz alkalmazásáról elég sokat olvashatunk ezen a linken. A következő néhány bekezdésben bemutatjuk, hogy kik számítottak a 2020-as szezon legnagyobb nyerteseinek és veszteseinek.

A három legnagyobb nyertes a szezonban

  1. A szezon egyértelműen legnagyobb nyertese Joan Mir és a Suzuki lett. Emlékezhetünk rá, amikor Jorge Lorenzo (aki egyébként első mallorcaiként tudott szezont nyerni) megvált a Ducatitól 2018-ban, mindenki azt hitte, hogy ő fog a Suzukihoz kerülni. A csapatvezető, Davide Brivio viszont nem így gondolta, így végül Lorenzo helyett egy teljesen ismeretlen név, Joan Mir került a csapathoz.Az a Mir, akiben valószínűleg csak Brivio látott valamit, hiszen a fiatal spanyol egyetlen Moto2-es szezonjában egyetlen versenyt sem tudott megnyerni. Bár szó mi szó, előtte nyerni tudott a Moto3-ban, tehát lehetett látni a tehetséget, de senki nem hitte volna, hogy milyen magasra juthat majd.Sokan igazából azt hitték, hogy a Suzuki csak spórolni akar Mirrel, akivel jelentősen olcsóbban tudott a sorozatban maradni. Erre most itt a csattanós válasz, hiszen Brivio és a Suzuki hite Mirben kifizetődött, 2020-ban a mallorcai megnyerte a legrangosabb motorverseny összetettjét. Pont Mir miatt érdemes hosszútávú fogadásokat is kötni a MotoGP-re, például a bet365 alternatív linkjén, hiszen így brutálisan komoly nyereményeket lehet akasztani a fogadással.
  2. Még egy fontos nevet meg kell említeni, ha a 2020-as év nyerteseiről beszélünk. Ő pedig nem más, mint Takaaki Nakagami, aki az LCR Honda versenyzőjeként kizárólag azért volt a MotoGP-ben, mert a Honda szeretett volna egy japán versenyzőt is a sorozatban.Legalábbis ezt gondolták róla sokan egészen mostanáig. Az idei szezonban ugyan nem jutott a dobogó közelébe a végső elszámolásnál, de végig ott volt a legjobbak között és részt tudott venni a győzelemért folytatott harcokban is.Végül 10. helyen zárt összetettben, ami javarészt neki és a mérnököknek köszönhető, viszont versenyzését és formáját nézve simán elképzelhető, hogy jövőre már tényleges odakerülhet a legjobb három közelébe.
  3. A 2020-as szezon harmadik nyertese pedig nem más, mint a négyhengeres soros motor, amelyet már sokan temetni kezdtek. Ha valaki a szezon elején azt mondja, hogy a 14 futamgyőzelemből 10-ben négyhengeres soros motorok fognak tarolni, akkor mindenki nevetett volna. Annyira uralta már a MotoGP-t a Honda és a Ducati V4-es motorja, hogy a soros motorokról már mindenki kezdett lemondani.A mérleg nyelve azonban a Michelin lett, amely egy vadiúj hátsógumi fejlesztéssel képes volt annyit hozzátenni a motor teljesítményéhez, hogy az döntőnek bizonyult. Ráadásul ezzel az új gumival a Ducati nem is nagyon tudott mit kezdeni.

 

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x