MotorbemutatóMotorokMotorozás

Honda NC700D Integra – vidám robogó tavaszra

honda-nc700d-integra-2014Átrajzolt idomzattal, erősebb és nyomatékosabb motorral, könnyűsúlyú, alumínium lengőkarral, praktikusabb kialakítással és továbbfejlesztett duplakuplungos automatikus váltóval debütál a Honda Integra új, immáron 745 köbcentis változata.

A szintén 2014-től kapható NC750X és NC750S modellváltozatok műszaki alapjai megegyeznek az Integráéval, mindhárom motort ugyanaz a megnövelt hengerűrtartalmú, soros, kéthengeres 745 köbcentis erőforrás mozgatja.

A módosítások eredményeként ez a hajtómű teljesítmény és forgatónyomaték terén egyaránt felülmúlja elődjét, így gyorsabb gázreakciókkal, valamint jobb menetteljesítményekkel számolhatnak a vásárlók.

Emellett a duplakuplungos automatikus váltó (DCT) szoftverét is átprogramozták a szakemberek, még gyorsabb és ideálisabb váltásokat lehetővé téve.

Bár az áttételezés hosszabb lett, az Integra továbbra is dinamikusan vezethető városi környezetben, és végsebessége is nőtt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kettős kiegyensúlyozó-tengely és az új kipufogórendszer révén a motor még kifinomultabban jár és karakteresebb lett a hangja.

Markánsabb vonalaival az Integra egy fokkal közelebb helyezkedett a klasszikus motorkerékpárokhoz, egyúttal még magasabb szintre lépett ergonómia terén. A kissé szögletes, agresszív idomzat hozadékaként nagyobb hely jut a térdeknek, illetve a lábfejeknek, az alacsonyabb pilóták pedig könnyebben elérik a talajt.

Jelentősen nőtt az ülés alá helyezett tárolórekesz befogadóképessége is, s ha ez nem volna elegendő, az Eredeti Honda Kiegészítők listájáról akár 45 literes top boxot is rendelhetnek a vásárlók.

A vadonatúj, könnyűsúlyú alumínium lengőkar és az ideális súlyelosztás révén az Integra még könnyebben irányíthatóvá vált, s a tulajdonosok kérésének megfelelően immáron a fékkarok is állíthatók. A blokkolásgátló az alapfelszereltség része.

Az Integra koncepciójában a robogók és a motorkerékpárok legjobb tulajdonságai egyesülnek. Ezt az irányvonalat képviseli az új modellváltozat is, de még hatékonyabb és kifinomultabb formában, mint az elődmodell.

Az Integra négy új alapszínben és két speciális fényezéssel lesz megrendelhető:

– Matt Pearl Glare White (gyöngyház fehér)

– Graphite Black (fekete)

– Matt Bullet Silver (ezüst)

– Candy Arcadian Red (vörös)

– Pearl Glare White Tricolour (háromszínű gyöngyház, Special Edition)

– Matt Gunpowder Black Metallic (fekete metál, Special Edition)

A Special Edititon modellek aranyszínű felnikkel kerülnek a szalonokba.

Mi a véleményed a praktikus, könnyed Integráról?

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük