fbpx
CsajokHírekMotoros csajok

Mester Dóra motokrossz versenyző

Egyszer azt mondták nekem, az a nő, aki motorra ül, nagyon bátor. Akkor mit szólnának Dórához, aki egy havas pályán méreti meg magát.

A fiatal magyar hölgy 2011. január 22-én útra kel, hogy Eberschwangban (Oberösterreich) mutassa meg, milyen kemények a hazai motoros csajok.

− Immáron harmadik alkalommal rendezi meg Joe Lechner a Snow Speedhill Race nevű téli versenyt. A 400 méteres műhóval fedett pályán az enduro-, a krossz- és a quad motor csak sima krosszgumival lehet felszerelve. Tehát a szöges gumi, a hólánc, az összkerékmeghajtás tilos. Fontos a jó rajt, utána pedig csak gázt neki!

− Először veszel részt külföldi versenyen?

− Nem, 2008-ban indultam már egy osztrák kupasorozat női kategóriájában, ahol összesített 2. helyet sikerült elérnem.

− Hogyan gyakorolsz erre a futamra?

Dóra Profilja

− Mivel ez lesz az első havas versenyem, szeretném minél jobban kitapasztalni a motorom tulajdonságait. Hasonló terepre Ausztriában van lehetőség, ezért mióta leesett a hó, hetente többször is megyek edzeni. Emellett még konditerembe is járok!

− Egyébként miért kezdtél el motorozni?

− 2006. őszén a bátyám akkori 125 köbcentis Honda CR-jével róttam az első köreimet. Édesapámmal, aki korábban aktív motokrosszos volt, gyakran eljártam versenyekre. Nagyon megtetszett a közeg és az ottani hangulat. A legnagyobb segítségem természetesen édesapám, akire a mai napig bármiben számíthatok.

− Ezek szerint a véredben van! Innen egyenes út vezetett a versenyzéshez.

− Az idő elteltével meg szerettem volna magam mérettetni a többi motorossal. A családom és a barátaim biztattak a versenyzésre és teszik ezt a mai napig. Jelenleg egy 4 ütemű 250 köbcentis Kawasakim van. Korábban egy 2 ütemű 125-ös Hondával, majd egy Suzukival álltam a rajthoz.

− Hány évi motorozással magad mögött kezdtél el versenyezni?

− Az első megtett körök után egy évvel, úgy éreztem, hogy már szeretnék versenyen is indulni.

− Mi hajt előre újra és újra a pályán?

Eredmények

2007 EB női betétfutam, Nyáregyháza 5. hely
2008 Supercup Damen Klasse összesített II.
2009 Supercup MX Open Ladies, Óhid 3. hely
2009 Supercup MX Open Ladies, Slovenj Gradec 2. hely
2009 Meghívásos, Resznek 3. hely
2010 Supercup MX Open Ladies, Óhid 4. hely

− A célom az, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Leírhatatlan érzés, ilyenkor megszűnik a külvilág számomra, és a motorozás kikapcsolódást is nyújt.

mester dora mx 10− Mi volt a legjobb pillanat a mérkőzések során az életedben?

− Amikor Ausztriában egy verseny alkalmával megismerkedtem a párommal, aki szintén motokrosszozik. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk, és mindenhova együtt járunk motorozni.

− Motoron jött a fehér lovag…De nézzük a másik oldalt is: a legmelegebb helyzet?!

− Talán, amikor a szóbeli érettségim előtt két nappal a Nyugat Kupa egyik fordulóján sikerült magam „összetörni”. Felkartöréssel és részleges idegbénulással zártam a napomat. Igaz, hogy egy hét késéssel, de levizsgáztam.

Mindig a legrosszabbkor történik valami az ember lányával. De szerencsére, azért tudsz tovább versenyezni. A januári megmérettetésen mutasd meg, milyen a magyar virtus! Várjuk a beszámolót!

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x