Hírek

Hogyan vásárolj az ebay-ről okosan?

harley davidson road king seatMúlt héten ülést rendeltem a motoromhoz. Most jött el az idő, érdemes volt várni. Történt ugyanis, hogy tavasszal a jó kis Road King nyergemet átalakíttattam. Akkor gondolkodtam rajta, hogy kéne szerezni valahonnan egy ülés alapot, és inkább azt megcsinálni, de szorított az idő. Vetettem egy pillantást az internetre akkor, és elborzadva láttam, hogy a Street Glidera való, használt ülések 50-60 000 Ft-nál kezdődnek. Maradt terhát az a verzió, hogy a saját nyergemet alakították át.

Múlt héten ismét ránéztem az ebay-re, és megtaláltam azt, amire szükségem van: egy olyan ülés, ami az USÁ-ban már a kutyának sem kell, mert dolgozni kell vele, nekem viszont kiváló lesz, mert még megvan az ülésem eredeti bőrözése. A késsel összevagdosott ülésért mindössze 12 000 Ft-ot kértek.

Most jön az ebay-trükk, amit talán nem ismersz

Hogyan oldjam meg, hogy ne vigye el valaki az orrom elől az ülést, amit kinéztem?

Amikor regisztráltam az ebay-en jó pár éve, automatikusan feliratkoztam egy hírlevélre, amiben kiképeztek a vásárlásra. Mindenféle trükkök és praktikák jöttek hétről-hétre email-ben. Ott olvastam anno, hogy az ebay-nek olyan a rendszere, hogy ha licitálsz és nyersz, nem annyiért kapod meg a cuccot, amennyi a te legnagyobb licited, hanem amennyit az utánad következő ember kínált. Tehát mindig kevesebbet kell fizetned, mint amennyit ajánlottál végül.

Azt is javasolták, hogy ne üljek éjszakákon át a monitort bámulva és várva, hogy mikor kínálják felül az ajánlatomat, hanem találjam ki, hogy mennyi lenne az a maximális összeg, amit nekem még megér az az árú, licitáljak, és várjak a jó szerencsémre. Ha körbenézel az ebay-n, meg tudod állapítani, hogy mennyi a reális ár valamiért, azt meg végképp el tudod dönteni, neked mennyit ér meg.

Ahogy már sok más esetben, most is így tettem: pár napig figyeltem a kinézett ülést (be lehet állítani hogy a rendszer értesítést küldjön, ha valaki licitál a termékre), és megállapítottam, hogy tényleg nem kell senkinek. De azét az ördög nem alszik, két nappal a licit vége előtt a 12 000 Ft-os ülésre rálicitáltam… nyilván pénzbe kerül majd a szállítás is, meg át is kell majd húzni, és jó lenne, ha az ár nem érné el az új ülés árát, szóval bemondtam 15 000-et és vártam.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Két nap múlva jött az értesítés, hogy enyém az ülés 12 000 Ft-ért.

Most már csak azt kell megoldani, hogy valahogy hazajöjjön. Az első útja Kaliforniából Dél-Karolinába már eleve 40 dollár lett, és lesznek még költségek, de remélhetőleg jobban járok, mintha 50 000 Ft-ért rendelem meg, és arra jön rá a szállítási költség.

Ha megérkezett, elmesélem mennyi lett a vége.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük