Hírek

Ismét egy motoros nő szenvedett halálos balesetet

motorbaleset 2015 1Kedd éjjel Budapesten, a Kerepesi úton fának csapódott és a helyszínen szörnyet halt egy motoros nő. Idén sajnos már nem az első eset, amikor közülünk távozik valaki…

Habár az utóbbi években a statisztikák szerint csökkenni látszik a motorkerékpárosok által okozott, személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma, ahogy a motoros nők száma nő, egyre gyakrabban szerepelnek ezek a balesetek is a hírekben. Hamarosan pedig valószínűleg megjelennek majd a statisztikákban is.

Az MTI által kiadott grafikon szerint míg 2001 és 2005 között jelentősen megnőtt a motorkerékpáros okozók száma, 2005-2014-ig fokozatosan csökkent azoknak az eseteknek a gyakorisága, ahol a motoros volt a vétkes. A grafikonon azonban jól látható, hogy a segédmotorkerékpáros okozók száma – bár szintén csökkenő tendenciát mutat az utóbbi években –  jóval magasabb, mint a nagy motort vezetőké.

Már egy baleset is szörnyű, főleg, ha halálos kimenetelű, ám a statisztikákat sok minden befolyásolja. A tavalyi esős szezonban kevesebb alkalom volt a motorozásra, ezért is lehet a csökkenő statisztika, idén viszont a száraz, meleg rengeteg alkalmat adott a túrázásra. A kánikula pedig köztudomásúan lassítja a reflexeket, ezért ilyen időjárásban sokkal veszélyesebb vezetni.

motorbaleset 2015 2Alig több mint két hete, augusztus 9-én az 51-es főúton szenvedett halálos balesetet egy óriásrobogót vezető motoros nő és a mögötte utazó kislánya. Augusztus 25-én a Kerepesi úton történt tragikus kimenetelű balesetet, ahol szintén egy motoros nő az áldozat, de az elmúlt időben szinteminden hétre jutott halálos motorbaleset.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Vigyázzunk sokkal jobban magunkra és egymásra!

 

Így búcsúztak barátai a Kerepesi úti baleset áldozatától: 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük