EseményekMotorverseny

Görbe Soma és Sebestyén Peti Spanyolországban edzőtáborozott

 

gorbe soma spanyolorszagban 2019 1Sok mindent láttam már a pályafutásom alatt, de amilyen szinten most a spanyolok űzik az utánpótlás nevelést az példátlan. Én is több új dolgot láttam, szorgosan próbáltam ezeket megtanulni, hogy aztán Magyarországon hasonló szinten tovább folytathassuk a felkészülést. Ami a legjobban tetszett az edzőtábor során, hogy az alapelv az volt, hogy minél több pályán (nyomvonalon), minél több motort kipróbáljunk, a motorozási stílusunkat pedig adoptáljuk a körülményekhez.

Emellett egy komoly mentális és fizikális felkészüléssel kapcsolatos előadáson is részt vettünk, ami több dologra is kitért, hogy még komplexebb versenyzőkké váljunk. Elégedett vagyok Soma teljesítményével, elképesztően sok információ zúdult rá, jól kezelte az akadályokat, de most rajta a sor, hogy következő alkalommal ezeket fel is tudja használni. Számomra pedig tökéletes ráhangolódás volt ez a hét az első Supersport világbajnoki versenyre, ami február 24-én lesz Ausztráliában.”

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója így fogalmazott:

„Számomra is meglepetés volt, hogy mit tapasztaltak a fiúk a Spanyolországban eltöltött egy hét alatt. Elképesztő milyen szinten van jelenleg a spanyol utánpótlás és felkészülés. Régebben, mikor Talmával dolgoztam a felkészülés biciklizésből, futásból, edzőteremből és motorozásból állt. Azóta minden megváltozott, ez főleg a spanyoloknál és az olaszoknál megfigyelhető, akik élen járnak az utánpótlást illetően, rengeteget fejlődtek és egy újfajta edzésprogramot vittek a motorsportba.

gorbe soma spanyolorszagban 2019 3A program magába foglalja a mentális nevelést, a technikai motorozást több fajta motorral és ők nem csak motoroznak körbe a pályán, hanem különböző feladatokat végeznek el, mindig valamilyen céllal. Felismertük azt, hogy a fejlődés szempontjából egy magyar versenyzőnek, aki nemzetközi szinten szeretne eredményt elérni egyáltalán nem elég itthon a klasszikus módszerekkel készülnie.

Szeretnénk úttörők lenni abban, hogy nem csak kijuttatjuk a versenyzőinket a nemzetközi mezőnybe, de minél több lehetőséget biztosítunk nekik a felékészülésre, hogy a spanyolokokkal tudjanak edzeni és az ő edzésprogramukban részt venni, ami hosszú távon komoly eredményeket hozhat majd. Hamarosan Rossi Moor is hazaérkezik Amerikából és tervben van még február végén egy 10 napos edzőtábor a spanyolokkal Valenciában.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

gorbe soma spanyolorszagban 2019 5

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük