fbpx
CsajokTetkó a csajokon

Cindy Ray – az első ausztrál széttetovált nő

cindy-ray-tattoo3A szőke hölgy modell-, majd tetováló karrierje az 1950-60-as években indult, s mára a tetováló világ körében Cindy Ray olyan ikonnak számít, mint Kat von D.

Cindy, eredeti nevén Bev Robinson kitaposta az utat a tetováló hölgyek számára, ugyanis az akkori kort ismervén, egy vesszőfutás lehetett a fiatal nő számára, míg elfogadták, elismerték.

Bev Robinson Melbourne-ben élt, és egyedülálló anyaként egy gyárban dolgozott. Plusz pénzre volt szüksége, ezért jelentkezett egy apróhirdetésre, melyben modelleket kerestek.

Így ismerkedett össze Harry Bartram fotóssal, aki elindította Bev karrierjét, s megszületett Cindy Ray, a tetovált lány. Harry fizette eleinte Cindy tetoválásait, melyek egyre csak gyarapodtak gyönyörű bőrén.

Ahogyan teltek az évek, gyűltek a szétvarrt lányról készült fotók – több száz képen pózolt. Később Cindy neve fémjelzett tetováló felszereléseket, ékszereket, majd 1960-ban megjelent első könyve, Egy tetovált lány története címmel.

Ez volt az első életrajzi írás, melyben egy nő arról ír, hogyan lett az egész teste szépen lassan kivarrva. Megismerhetjük Cindy-t gyermekkorától kezdve.

A mű teljes oldalas képei megmutatják a még varratlan hölgyet, majd a tetoválásai születésének minden szakaszát.

Ugyanakkor olvashatunk elképesztő és kínos tapasztalatokról, amelyeket már, mint tetovált lány élt meg Cindy mind a magánéletben, mind a tetováló szakmában.

Egy ideig nem is tudatosult benne, mit ért el, micsoda rajongótábora van világszerte, hány képét adták el, s az általa fémjelzett termékek milyen kincsekké váltak.

Több mint negyven éves tetováló múltra tekinthet vissza Cindy Ray, aki fiatalkorának szélsőséges visszhangot kiváltó művésznője volt. De, úgy érzem, megérte, hogy mert „más” lenni abban a korban.cindy-ray-tattoocindy-ray-tattoo2cindy-ray-tattoo12cindy-ray

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x