EseményekMotorverseny

Görbe Soma és Sebestyén Peti Spanyolországban edzőtáborozott

gorbe soma spanyolorszagban 2019 2A magyar pilóták Fermin Aldeguerrel teljesítették az elmúlt napokat, aki az idei évben Görbe Soma csapattársa lesz az European Talent Cup-ban.

Görbe Soma és Sebestyén Peti csatlakozott a Bester Capital Dubai Junior csapat felkészülési programjához, mely kiemelkedő lehetőség a magyar versenyzők számára. Az edzőtáborban egy 4 órás pitbike endurance versennyel kezdtek, aztán moto4-es és moto3-as motorral gyakoroltak több pályán is, illetve a csapat által kidolgozott technikai edzéseken is részt vettek. A motorozás mellett a csapat nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mentálisan is felkészítsék a pilótákat az idei szezonra. 

Görbe Soma, 13 éves tehetség, nagyon élvezte a spanyolországi időtöltést:

„Először is szeretnék köszönetet mondani a Sport&Events Academy-nek, hogy biztosították számomra a lehetőséget, mert még soha nem vettem részt ilyen jellegű edzőtáborban. Az egy hét alatt nagyon sokat láttam, hallottam, tapasztaltam, próbáltam minél több dolgot elsajátítani. Nagyon tetszett, hogy több, számomra ismeretlen pályát és motort is kipróbálhattam, illetve felülhettem a csapat Moto3-as motorjára, amivel majd az ETC-ben fogok versenyezni.

Rengeteg dologban kell még fejlődnöm, de úgy érzem, hogy a csapat segít mindenben és sok hasznos dolgot át tud adni, hogy még jobb versenyző lehessek. Az pedig csak a hab volt a tortán, hogy olyan nagy pilótákkal együtt köröztem a pályán, mint Scott Redding, Tito Rabat, vagy személyes nagy kedvencem Jaume Masia. Már nagyon várom az első versenyt, de addig is még remélem lesz lehetőségem edzőtáborozni a csapattal!”

Sebestyén Peti így összegzett:

gorbe soma spanyolorszagban 2019 4„Az én elsődleges feladatom az volt, hogy Soma fejlődését nyomon kövessem és elkísérjem erre az egy hetes edzőtáborra, illetve megfigyeljem a spanyolok felkészülési metódusát. Nagyon jól ismerem a csapatot, korábban én is versenyeztem Josete (Jose Manuel Ruiz Gomez – Bester Capital Dubai Junior csapat tulajdonosa és mérnöke) kezei alatt. Természetesen én sem maradtam motor nélkül, felültem amire csak lehetett és teljesítettem a teljes programot.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük