fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Külföldi Supermoto sikereink

supermoto vyskov 9314Május utolsó szombatján, a csehországi Vyskov melletti repülőtéren került megrendezésre az összevont Szlovák-Cseh Supermoto Bajnokság harmadik fordulója. A nemzetközi eseményen Magyarországot a Bencsik Dániel (Yamaha), Ónódi Benjámin (KTM), és Kecskeméti Márk (KTM) alkotta fiatal trió képviselte.

A verseny több tekintetben bizonyult kihívásnak, és folyamatosan foglalkoztatott versenyzőt, szerelőt, edzőt egyaránt. A pályát a repülőtér durva betonos kifutójának egy szakaszán és a körülötte lévő füves terülteken tűzték ki, az off-roadon endurocrossra hajazó nyomvonallal és supercrossos merészségű akadályokkal.

 

A szombat délelőtti edzések alatt végig szakadt az eső, amitől az eredetileg kialakított terep annyira felázott, hogy végül kivették, helyette viszont beszerkesztettek egy minimális földes átkötő részt két kanyarral két betondarab között. Ez pont arra volt jó, hogy sáros legyen utána a beton, a motorok, és versenyzők is fülig. A reszelős beton viszont vizesen is jól fogott, így megtartotta a verseny gyors, jó ritmusú jellegét, a dinamikus visszafordítókkal és hosszú egyenesekkel.

Az időmérő edzéseket tehát esőben futották. A népes, 28 fős Open mezőnyben Ónódi Beni magabiztosan szerezte meg a Pole Pozíciót, Bencsik Dani pedig a hetedik rajtkockára kvalifikálta magát. Ha ez az eredmény önmagában nem volna elég, hozzáteszem, hogy ezt egy olyan erős mezőnyben érték el a fiúk, ahol korábbi cseh és szlovák bajnokok indultak, és a 3-7. pozícióra egy másodpercen belül voltak a versenyzők.

Például az a TM-es Jan Vodochodsky rajtolhatott a hatodik helyről – két tizeddel Dani előtt –, aki 2005-ben Kökényesi Györggyel harcolt az Európa bajnoki címért, majd még több éven át folytatta az EB-s pályafutását. Ráadásul Bencsiknek ez az első szezonja a 450 cm3-es motorral. Kecskeméti Márk, a szintén szlovák és cseh mestereket összegyűjtő Prestige osztályban, egyetlen magyarként az ötödik legjobb időt futotta.

 

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x