fbpx

Látványos csatákat vívott az utánpótlás Dunaszerdahelyen

mams utanpotlas bajnoksag dunaszerdahely 02Apa és fia is dobogóra állhatott a magyar Nyílt Nemzetközi Gyorsaságimotoros Utánpótlás és Kispályás Bajnokság ötödik fordulójában

Immár ötödik alkalommal vívtak látványos, izgalmas, közönségszórakoztató csatákat a legjobb fiatal motorosok 2014. szeptember 6-7-én, Dunaszerdahelyen. A magyarok ismét ragyogóan szerepeltek, három kategóriában is futamgyőzelmeket arattak. A versenyhétvége érdekessége, hogy a Surányi család két tagja is dobogóra állhatott: a legkisebbek között debütáló Balázs első lett a PW50 második versenyén, míg édesapja előbb megnyerte az időmérőt a Scooter 70-ben, majd harmadik lett futamában.

A legkisebbek (PW 50 és speciál) között ezúttal öt magyar versenyző indult, és igencsak szép sikereket értek el. A PW 50-ben a most debütáló Surányi Balázs azonnal győzni tudott az első versenyen elért 7. helyét követően, míg Farkas Kevin mindkétszer az 5., a szintén először induló Kovács Zoltán előbb 15., majd 12. lett. A PW 50 speciálban Számadó Máté mindkét futamot nagy fölénnyel nyerte.

A Mini GP 4T junior class kategóriában folytatódott Győr Bálint és Babonics Márk külön párviadala a futamgyőzelmekért. Az összetett élén álló két ifjú motoros most is egy-egy versenyt nyert meg, míg a kategória legfiatalabb versenyzője, a 8 éves Oláh Barnabás érte el a legjobb köridőt a többnyire 12-13 éves versenyzőkből álló mezőnyben, miközben a második futamon a második helyen végzett. Legnagyobb riválisa, Görbe Soma az első versenyen az 5., míg a másodikon a negyedik helyen végzett.

A Mini GP 50 és 80 kategóriákban továbbra sem volt magyar induló, előbbiekben szlovák, míg utóbbiaknál cseh futamgyőzelmek születtek. A robogósoknál a magyar Gáspár Attila futamgyőzelmével továbbra is vezet az összetettben a hetvenesek között – a második versenyen az utolsó körben a második helyen haladva adta fel a versenyt –, míg a Scooter 50-es kategóriában a dobogó mindhárom fokára szlovák versenyzők álltak fel. A hetvenesek között szintén dobogóra tudott állni Surányi Zoltán – a legkisebbek között futamot nyert Balázs édesapja –, így a család igencsak eredményes hétvégét zárt Dunaszerdahelyen.

„Kifejezetten örültem annak, hogy a legkisebbek mezőnyében immár öt magyar motorospalánta állt rajthoz, ráadásul a négyből háromszor a futamgyőzelmet is megszerezték. A szeptember végi, kecskeméti záró fordulóban szinte valamennyi kategóriában még nyitott a harc a bajnoki címért, és személy szerint a legnagyobb csatát a Mini GP 4T junior kategóriában várom az idényt teljesen uraló Győr Bálint és Babonics Márk között.” – mondta Fekete János, a MAMS Gyorsasági Szakágának vezetője.

A motorosok a következő, záró fordulóban szeptember 27-28-án, Kecskeméten mérik össze tudásukat, ahol szombaton az edzéseket, míg vasárnap a versenyeket rendezik majd meg.

 

Lapozz tovább az eredmények megtekintéséhez!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x