EseményekMotoros túraMotorverseny

A 10. BMW Bike Maraton női csapata

Nekünk is furcsa volt, hogy csajok álltak mellettünk ernyővel, meg szerintem nekik is, hogy nők ülnek mellettük a motorokon. Jövőre kérünk szép szál fiúkat is!  (Fotó: Bike Maraton Egyesület)A Leier Autó Kft. BMW Motorrad és a Bike Maraton egyesület szervezésében idén sor került a jubileumi 10. Bike Maraton nemzetközi túraversenyre rekordszámú résztvevővel, és remek útvonallal, amiben „Mackó” Sárvári Zsoltnak nagyon sok munkája volt, ezért külön köszönet és elismerés illeti.

A Csajok a Motoron csapata (Lipcsik Gyöngyi, Horváth Emese Nikolett és Sári Zsófia) teljesítette a kihívást, ami már önmagában is teljesítmény, nem beszélve a dolog különlegességéről, hogy ritkán fordul meg női csapat ezen a versenyen. Élményeknek, tapasztalatnak nem lettünk híján, mindenkinek merem ajánlani, aki folyosón visszafelé nem téved el és mindkét szemére lát. Na persze azért motorozni tudjon!

A maraton időtartama nagyságrendileg 24 óra, távja pedig 886 km volt – már ugye azoknak, akik nem tévedtek el. Szép tájakon, változatos útvonalon haladt a mezőny. Mivel a verseny java Ausztriában zajlott, az utakra itt nem volt panasz, igazán nagy élmény volt, hogy tényleg arra az ívre lehetett tenni a motort, amelyikre kell, nem pedig arra, ahol nincs épp kátyú.

Pénteken bemelegítésképpen leutaztunk Győrbe a lányokkal, hogy másnap a starthoz pihenten érkezzünk. Ennek érdekében a szálláson még egy kis szőrterápiát is bevetettünk, az őrző-védő jószágot kenyérre lehetett kenni.

Start előtt még tankoltunk, aztán majdnem elindultunk a tett helyszínére, de a Vasmacska beijedt és nem indult be. Szerencsére rögtön jött egy kolléga és megmentett minket, neki ezúton is köszönjük! Begyűjtöttük az itinereket, rajtszámokat és a mellényt, aztán felsorakoztunk induláshoz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nekünk is furcsa volt, hogy csajok álltak mellettünk ernyővel, meg szerintem nekik is, hogy nők ülnek mellettük a motorokon. Jövőre kérünk szép szál fiúkat is!

Már benn Győrben láttunk csapatokat, akik másfelől jöttek mire odaértünk, úgyhogy kicsit el is bizonytalanodtunk, de szerencsére a döntéseink jónak bizonyultak. A navigáció az egész verseny során jól ment, két helyen tévesztettünk, de elég hamar rájöttünk, hogy mit és hol, így eltévedni nem sikerült, csupán néhány plusz kilométert jelentett. Sopronban elhagyódott egy combtáska, de mivel nem Borsodban jártunk (ahol földet sem ért volna), egy kedves hölgy megtalálta, és a verseny után hiánytalanul visszakaptuk.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük