HírekKultúraMotoros zene

Jutasi Szandra, a Powertrip basszusgitárosa

powertrip jutasi szandra3A Powertrip oszlopos tagjaként, Szandra imádja tépni a húrokat. Az egyik koncertjük után beszélgettünk a gitározás szépségeiről.

 

A Napokon együttes lemezbemutatóján játszott a Powertrip, melynek gitárosáról, Máté Éviről már írtunk nemrég.

Basszusgitárosuk, Jutasi Szandra a banda másik női tagja. A zenekart Kovács Tamás Viktor erősíti énektudásával, s Harsányi „Hari” Péter dobol ezerrel.

A 2013-ban alakult Powertrip két női tagja már régóta ismerte egymást, sőt együtt is zenéltek a Buttercup nevű bandában, majd megalakították jelenlegi együttesüket.
Szandrának már tiniként a rock zenére dobogott a szíve, majd elhatározta, hogy megvalósítja az álmait.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

─ 11 évesen kezdtem el gitározni. A suli után mentem Tornai Péter tanár úrhoz, aki aztán a zeneiskolában is sokáig a tanárom maradt.

Ének-zenei általános iskolába jártam, szóval a zenéhez való kötődésem mindig megvolt. Amikor kijelentettem otthon, hogy gitározni fogok, a szüleim úgy gondolták, a klasszikus zenével kellene kezdenem, ami megadja az alapokat. Most már tudom, hogy jó ötlet volt! Akkoriban úgy voltam vele, hogy ártani nem árt, majd szerzek később egy elektromos gitárt és váltok. Végül közel tíz évig maradtam.

Ehhez nagyban hozzájárultak a gitárzenekarral való fellépések. Persze tudtam, hogy igazán nem ez az én világom. A zeneiskolában, a második gitártanáromnak, Tóthvári Gyuri bácsinak volt egy instrumentális együttese az iskolain kívül. Szüksége volt basszusgitárosra, s rábeszéltem, hogy engem próbáljon ki.

Ez jelentette a váltást a „könnyűzenére”, és a basszgitárra. Később barátokkal összeraktuk a Crew From Hell-t (Pantera tribute), s ott indult a metál zenei pályafutásom.

És milyen bandák követték?

─ Ezután – kis ideig még párhuzamosan működve a CFH-val – jött a Buttercup. Hirdetés útján jelentkeztem egy közös barátunk tanácsára. Ez volt az első zenekar, ahol saját számokat játszottunk, és itt zenéltünk először együtt Évivel is. Pár év múlva következett még egy csajbanda, az Asylum, kicsit metálosabb felfogással. Azután pedig a dunaújvárosi Inside My Head, mely tulajdonképpen nem oszlott még fel, de a dobos és az énekes már külföldön élnek. Amikor ők kiköltöztek, akkor jöttem vissza Pestre, és nagyjából fél év kihagyás után kezdtük el összehozni Évivel Powertrip-et.

Ha tehetnéd, kivel szeretnél a legjobban együtt játszani?

─ Phil Anselmóval, haha! Viszont, ha már itt tartunk, most sem érzem, hogy okom lenne panaszra. Évivel mindig megvolt az összhang zeneileg, nagyon jól tudunk együtt dolgozni évek óta. Harival és Tomival pedig még érik a dolog – ezelőtt még nem játszottunk együtt,
de az alaprezgések abszolút megvannak.

Sok időbe telt, míg saját hangszert tudtál magadnak venni?

─ Nem is a gitár, hanem sokáig az erősítő váratott magára! De szerencsére most már alakul, ezúton is köszi a Cloud9+-nak!

A munkáddal hogyan tudod összeegyeztetni a rock életet?

─ Olyan helyen dolgozom, ahol a hétvégék szabadok, és a délutáni próbák is megoldhatóak, nagyon közel van ugyanis a próbateremhez. Egyébként jó a közeg ilyen szempontból, sokan érdeklődnek a zenekar iránt, néhányan a kollégák közül el is jönnek egy-egy koncertre.

Évi mondta, hogy odavagy a motoros dolgokért…

─ Igen, ez így van! 15-16 évesen találkoztam először a motorozással. Kipróbáltam, tanulgattam – először Uralon, majd MZ-n. Nagyon sokat jártam motoros találkozókra – imádom a jellegzetes illatokat, a motorbőgést, és igen, még a benzingőzt is.

Biztos, hogy le fogom tenni a jogosítványt és szeretnék majd egy jó kis Pannoniát! Legutóbb az arlói motoros bulira mentem el Harival, a dobosunkkal májusban. Beugrott segíteni egy baráti zenekarnak, és szerencsére befértem még az autóba! Jó volt kicsit beleszippantani a hangulatba, de idén nyáron valószínűleg már csak a Fezenre jutok el, és a motoros találkozók kicsit háttérbe szorulnak majd.

Készülünk az új dalok felvételére a zenekarral, szóval remélem, jövőre sikerül összehozni, hogy játszhassunk is egy-egy fesztiválon és találkozón!

Az biztos, hogy még sok motoros fesztiválon, s egyéb koncerteken is találkozhatunk a Powertripel!powertrip - jutasi szandrapowertrip - jutasi szandra1powertrip - jutasi szandra2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük