KiemeltMotorokMotorozás

5+1 tipp, hogyan motorozz biztonságosan

Hogyan Motorozz biztonságosanMinden motoros folyamatosan azt hallhatja a környezetétől, hogy a motorozás veszélyes. Az igazság az, hogy bár a motorozás kockázatos, a motorozás legveszélyesebb tényezői a forgalom, az akadályok és – elsősorban – a körülöttünk lévő járművezetők.

Íme 5+1 módszer, amellyel biztonságban tarthatod magad, miközben motorral közlekedsz az utcán:

1. Látszódj!

Viselj olyan motoros védőfelszerelést, amely növeli a láthatóságodat a forgalomban. Viselj világos vagy élénk színeket és fényvisszaverő csíkokat vagy matricákat, különösen, ha sötétben vagy éjszaka motorozol.

2. Helyezkedj úgy, hogy észrevegyenek!

Habár a KRESZ szerint még mindig a sáv jobb szélén kellene közlekednünk motorkerékpárral, ha nagy motorral közlekedsz, mindig úgy helyezkedj a sávban, hogy a többi járűvezető is észrevegyen. Mindig bekapcsolt fényszóróval közlekedj (az 1978 után gyártott motorkerékpárok többsége automatikus fényszóróval rendelkezik.)

3. Tarts elegendő féktávolságot!

Hagyj helyet magad és az előtted haladó jármű között, hogy legyen hely a fékezésre és az ütközés elkerülésére.

4. Jelezd előre a szándékodat!

Mindig jelezd a  sávváltási vagy kanyarodási szándékodat időben. Kerüld el a sávok közti fölösleges cikázást, és megállás vagy lassítás előtt villantsd fel párszor a féklámpádat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

5. Viselj megfelelő védőfelszerelést!

Tartsd biztonságban a tested megfelelően felszerelt védőfelszereléssel. A boka fölé érő csizma, a kesztyű, a protektoros kabát és -nadrág, valamint megfelelően illeszkedő sisak arcvédővel vagy védőszemüveggel mind a teljes felszerelés részét képezik. Ne aggódj – úgy is lehet jól kinézni, hogy közben biztonságban maradsz.

+1. Tanulj folyamatosan!

A vezetéstechnikai tréningek hasznosak az új, a tapasztalt és a visszatérő motorosok számára is. Tartsd frissen a készségeidet rendszeres gyakorlással és/vagy a motoros vezetéstechnikai tanfolyamon való részvétellel.

Ezek mind egyszerű és hatékony módszerek arra, hogy motorozás közben ne kerülj veszélybe. Mindannyian szeretnénk, ha sokáig élvezhetnénk a motorozást incidensek nélkül, ezért osszd meg ezeket a tippeket motoros társaiddal, és maradj mindig biztonságban!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük