fbpx
CsajokMotoros csajok

Tűsarok és krosszcsizma – Semmi-Kis Tünde, aki nem csak beszél a motorozásról

semmi kis tunde portre 1Rövidebb, pár napos túrákra ritkábban, de hosszabb időre annál szívesebben indul el. Ezen alkalmakkor lehetősége nyílik különféle motortípusok kipróbálására is, mellyel motoros tapasztalatai is kellőképp gazdagodnak. Szeret számára még ismeretlen motorokkal megismerkedni, mivel a tesztekben is a kihívást és a kalandot látja.

Szívesen ül egy Harley vagy egy igazi túraenduro nyergébe egyaránt. Saját motorja egy 2007-ben vásárolt Yamaha R1-es, mely egy egészen más stílust képvisel, így otthon van sokféle motoros műfajban.

2013-ban lehetősége nyílt arra, hogy Afrikában egy BMW R 1200 GS nyergében kipróbálja magát úttalan utakon is. Azért, hogy a megváltozott terepviszonyok ne érjék felkészületlenül, a túrát megelőzően Németországban részt vett a BMW enduro iskolájának oktatásán, ahol egy BMW F 800 GS-sel próbálkozott terepen.

Hamar kiderült azonban, hogy – az amúgy kis tömegű és méretű – 800-as motor súlyelosztása miatt számára nehezen kezelhető. Az oktató javaslatára kipróbált egy 1200 GS-t is, és saját maga is meglepődött azon, hogy sokkal jobban veszi az akadályokat a nagyobb géppel, és így már a siratófalak sem okoztak neki különösebb nehézséget. Persze, emellett itthon is sokszor vett részt vezetéstechnikai tréningeken, melyeket nagyon hasznosnak, mindenki számára elvégzendő oktatásoknak tart.

Ezek után indulhatott a nagy kaland, mely során annyira összeszokott a nagy boxerrel, hogy ha egy nap el kellene búcsúznia az R1-ről, – vagy második motort venne – akkor biztosan egy bajor enduro lenne a kiválasztott, mert túrázásra sokkal alkalmasabbnak találja, mint a sportos japán gépet. Mivel élete során sokféle motort kipróbálhatott, alaposan megismert sok egyéb típust, így bőven van összehasonlítási alapja. Idővel egy Harley jelenléte sem kizárt az otthoni gépparkban.

Az 1200 GS-el Marokkóban és az Atlasz hegységben született meg a szerelem. Az ottani körülmények sok motoros számára elrettentők lehetnek, de Tünde épp ezt élvezi. Itt rendesen összenőtt a nagy BMW-vel. Ez az út életre szóló élmény maradt számára, akárcsak az, amikor Amerikában bejárhatta a 66-os utat. Kaland, kihívás, egzotikum kíséri útjait, melyek mellett a világ emberi része is nagymértékben leköti érdeklődését, mert úgy érzi, ezek viszik előre az embert értékrendjének fejlődésében.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Semmi-Kis Tünde a Budapest-Bamakón indul

A Bamamko-n való részvétel volt számára a legnagyobb motoros megmérettetés. semmi kis tunde portre 10Még barátai sem bíztak abban, hogy végig tudja csinálni. Keményen tolta ott is, és sikerült neki ezt is teljesíteni, mellyel sok elismerést söpörhetett be.

Sokszor kap felkéréseket, többnyire autós-motoros rendezvényeken való részvételekre, melyeknek örömmel tesz eleget, ha ideje is engedi. A nem régen rendezett, Pető Intézet béli gyermekmotoroztatáson is lelkesen vett részt.

Szépségkirálynői múltja végett mostanság a felkérésék elmaradtak, mivel néhány éve abbahagyta az ebben a szakmában való tevékenykedést, és a jövőre nézvén sem tervezi a visszatérést. Ezt a vonalat ugródeszkának tekintette, élvezte, de nem tartotta soha életcélnak. A tudatos karriermódosítás ellenére a szépségkirálynői múltnak persze még élvezi előnyeit.

 

Nincs még vége, lapozz!

4.5 2 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x