Hírek

Semmi-Kis Tünde a Budapest-Bamakón indul

bamako2009 8993Semmi-Kis Tünde, a 2005-ös Miss World Hungary győztese, és Perepatics Richárd enduro-krossz versenyző, aki 2004-ben már a Dakart is megjárta, nem csak a Budapest-Bamako Rallyn küzdenek majd együtt, hanem a hétköznapokon is egy pár. Ez a sivatagi megmérettetés bizonyára megacélozza majd kapcsolatukat.

Úttörőnek lenni jó. Semmi-Kis Tündéről pedig fel lehet sorolni néhány dolgot, amiben úttörőnek számít. Ez a mostani kaland is ilyen, hiszen ő az első motoros nő, aki elindul a Budapest-Bamako rallin. Már tavaly is tervezte, de akkor valami közbejött. Most egy tapasztalt off-roadossal, Richárd segítségével készült fel. Sokat gyakoroltak, hogy minden rendben legyen.

Tünde kb. tíz évvel ezelőtt kezdett motorozni, és nem aprózta el az első lépéseket. Első motorja egy 1100 cm3-es cruiser volt, majd hirtelen a sportmotorok felé fordult. Később másfél évig dolgozott Erdős Csaba motoros kaszkadőr csapatában balance-ként. A terepmotorokat eddig nem próbálta, így volt mit tanulnia az elmúlt hónapokban. Ricsi elmondása szerint egy ilyen versenyre csak motorozással lehet felkészülni, hiszen csak így alakul ki a szükséges izomzat, és így szerezhetnek rutint a versenyzők.

Ricsi a 2005-ös Budapest-Bamakó győzelem után minden bizonnyal jó edzője lehetett Tündének. Szerinte Tünde nagyon ügyes, és nem történhet semmi gond az afrikai kaland alkalmával, Tünde viszont azt mondta, ő most a túlélésre játszik. Ezért is indul csapatuk, a Watt Energy Team idén a túra-kategóriában. Talán jövőre megpróbálják a verseny-kategóriát is.

A Budapest-Bamako Rally amellett, hogy egy érdekes kalandtúra, humanitárius jelentősége is fontos. Szépségkirálynőként Tünde is fontosnak tartja, hogy segítsen másokon – no meg valószínűleg a világbékét is – így ők is visznek adományokat az afrikai szegényeknek. Elsősorban ruházatot, amit természetesen nem a motorokon cipelnek majd. Tündi egyébként az egyetlen szépségkirálynő lesz idén a versenyen, ugyanis Miss Hungary 2008 Dammak Jázmin és Freie Szilvia mégsem indulnak a futamon, mert szponzoruk visszalépett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük