fbpx

System of a Down akusztikus est az ELLÁTÓházban!

AE SOAD ellato event coverNemrégiben írtunk az Anett&Eszti Acoustic-ról – a csajok Budapesten készülnek újabb „merényletre” a System of a Down-rajongók örömére, ugyanis akusztikus est során adják elő a népszerű együttes legjobb dalait.

Zentai Anett és Géczi Eszter november 21-én várja a jó bulira vágyókat, akik a System-feldolgozásokat szeretnék hallani az ő előadásukban.

Elmondták, meghatározó szerepet játszott az életükben a banda zenéje, s többek között imádják az ellenmondásokkal teli számaikat, ugyanakkor nagy kihívás számukra akusztikussá tenni a zúzós dalokat.

– A System of a Down mindkettőnk gyerek- és tinédzserkorában eléggé fontos szerepet játszott, szinte ezen szocializálódtunk, ez a zenekar (is) vezetett be minket a keményebb zene világába, de valószínűleg ez sokak életében zajlott ugyanezen módon. Imádjuk, hogy a dalaikban sok az ellentmondás, néha nagyon lírai, sokszor teátrális világot ábrázolnak, máskor meg eszeveszett darabolást tolnak az arcunkba. Ezenkívül nagyon változatosak a számaik, nem tudnánk őket összetéveszteni egymással, ugyanakkor mégis megvan bennük az a jól felismerhető vezető szál, ami csak egyszerűen olyan ’systemes’ és kész.

Már régen is akadtak SOAD-dalok a repertoárunkban, mindig is fontolgattuk, hogy csinálunk egy önálló tematikus estet, és úgy gondoltuk, hogy az őszi-téli bent iszogatós szezon lenne a legalkalmasabb a megvalósításra, kicsit tovább fenntartani a nyári őrültködős, fesztiválos hangulatot, mielőtt beköszönt a hideg idős melankólia. Egyébként megint boszorkánykodtunk egyet, mert már a SOAD pesti koncerthíre előtt kiterveltük ezt az akusztikus koncertet, mintha csak megéreztük volna, hogy idelátogat a banda!

Eléggé nehéz választás ez az együttes, legalábbis szerintem, mint laikus…

– Valóban nem a legkönnyebb, de a nehézség itt inkább abban rejlik, hogy mi, mint akusztikus formáció, hogyan tudjuk átformálni a dalokat úgy, hogy ne vesszen el az a már említett ’systemes’ vezető szál, megmaradjon az esszencia, a zúzás, a keménység, sok helyen lágyság, közben pedig megnyilvánuljon a mi egyéniségünk is. A másik, ami miatt ’diszkriminálhatóak’ vagyunk, az az, hogy nem két férfi fogja előadni a dalokat, hanem két csaj.

Félreértés ne essék, ez nem egy hátrány, nem nehézség, imádunk nők lenni, inkább csak annyi, hogy a SOAD-rajongóknak nyitottnak kell lenniük, mivel nem tribute bandaként állunk ki a színpadra, nem az a célunk, hogy száz százalékosan visszaadjuk az eredeti bandát, legalábbis kinézetben, énekhangban és hangszerelésben nem. A SOAD-hangulat a lényeg számunkra, na meg az, hogy a közönség hangosan énekelje a jól ismert sorokat.

anett eszti acoustic

Mennyit gyakoroljátok a dalokat?

– Húha, erre a kérdésre valószínűleg nincs jó válasz… Egyébként hetente egyszer van egy közös, több órás próbánk, de természetesen otthon, egyedül is gyakorlunk, és küldözgetjük egymásnak a hangnemeket, szólamokat, szerkezeti felépítéseket, így a próbán már minden gördülékenyebben tud menni.

Milyen a repertoár, amiket összeválogattatok az együttestől? Milyen szempontok szerint állítottátok össze?

– Elsődleges szempont, hogy minél ismertebb dalokat válogassunk össze, bár a SOAD esetében talán mindegyik szám ebbe a kategóriába esik… Ezután jön az, hogy magunkénak érezzük a dalt, halljuk lelki füleinkkel, hogy működni fog a mi előadásunkban is. Ívet is kell adni a repertoárnak, így figyelünk arra is, hogy minél többféle hangulatú és tempójú dal szerepeljen benne. Ami még fontos, hogy legyenek őrült nóták is a setlistben, szeretünk tébolyult dolgokat átültetni a saját akusztikus talajunkba, mert ez egy irtó izgalmas kihívás, és megtérül a vele való pepecselés. Ilyen például a B.Y.O.B. és a Dreaming verzéje…

Amennyit elárulhattok az estről… Hány dal várható, kérhet-e a közönség dalokat?

– Az előző válaszunkban máris lelőttünk két címet, de úgy gondoljuk, hogy aki elmegy egy ilyen koncertre, pici elvárásokkal megy, megvan az elképzelése arról, hogy mely számoknak illene elhangozniuk, így felesleges is zsákbamacskát árulni, mi igyekeztünk összeszedni ezeket a mindenki által – és általunk is – nagyon imádott dalokat…A koncert körülbelül másfél órás lesz. Nem tervezünk a koncert estéjén kívánságműsort tartani, de ha még az azelőtti hetekben ír nekünk valaki, hogy szeretné ezt és azt hallani, szívesen átgondoljuk, hogy bevegyük-e a dalt a repertoárba, ha még nincsen benne.

A koncert facebook eseményét ITT találod!

Fotók: Anett&Eszti Acoustic

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x