fbpx
CsajokMotoros csajok

Tűsarok és krosszcsizma – Semmi-Kis Tünde, aki nem csak beszél a motorozásról

semmi kis tunde portre 22004-ben egy nagyobb baleset vágta ketté modell karrierjét, de mivel nem akarta teljesen elfeledni ezt a világot, elindult a 2005-ös magyarországi szépségkirálynő választáson, melyet meg is nyert, majd a Miss World mezőnyének élén végzett. Kapcsolati tőkéjének nagy részét ezeknek a győzelmeknek is köszönheti. Szerencsésnek tartja magát, hogy ezen események kapcsán sokat utazhatott a világban. Minden bizonnyal ezekből az időkből származik kalandvágya is, melyet manapság motorok nyergében igyekszik kiélni.

A másik, motorozáshoz hasonló nagy szerelem az autózás. Mostanság egyre többen keresik autós témában. Imád vezetni bármit, aminek két vagy négy kereke van, és ez már nem múlik el soha. Idővel szeretne egyre több fajta járművet kipróbálni, és ha valamelyikbe beleszeret, akkor az adott kategóriára szóló jogosítványt is meg szeretné szerezni. Sajnos, idő szűkében ezek a tervek csak lassan valósulnak meg.

Tünde gépek iránti szeretete családi indíttatású. Édesapja már gyermekkorában is igénybe vette segítségét. Az ilyen alkalmakkor nem csak a kosz és az olaj ragadt rá, hanem a tudás is. Az évek alatt megtanult sok mindent, ami a járművekkel kapcsolatos, tisztában van működési elvekkel, és ha szükség van rá, ezt a tudást adott esetben használja is. Élvezi, ha saját maga javíthat meg ezt-azt.

A bonyolult elektronikai berendezéseken kívül sok mindenhez hozzá mer nyúlni, persze, azért vannak olyan problémák, melyekkel már ő is szerelőhöz fordul. Szeret a szervizben a kocsi alatt bámészkodni, figyelni az adott munkafolyamatot, mely kíváncsiságával olykor az őrületbe kergeti a szerelőket.

A motorozáson és az autókon kívül számos kisebb-nagyobb hobbija van, melyek többnyire extrém, vagy szokványos sportokból állnak össze. Ilyenek a búvárkodás, síelés, szörf. Születésnapja alkalmából kipróbálta az ejtőernyős ugrást is.

Folyamatosan keresi az új dolgokat, melyeket igyekszik kipróbálni. Nem akar semelyikben igazán profi lenni, csak a kíváncsiság hajtja, hogy minden élményt magáénak tudjon. A tenisszel is kacérkodik, de leginkább a szörfözéssel tartja magát formában a konditermi edzések mellett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Életének egy másfél éves szakaszában – 2004-2005-ben – egy igazi, motoros extrém sportot űzött, mely nem volt más, mint a híres motoros kaszkadőr, Erdős Csaba csapatában való részvétel. A mai napig hiányzik számára ez az őrület, de mivel ez egy egész embert kívánó, időt és energiát igénylő műfaj, nem tudná tartani a tempót a saját dolgai mellett.

Az akkoriban folyó szépségkirálynő választás egyik feltétele volt, hogy ezt a tevékenységet abba kell hagynia, de a kaszkádőrködés olyan szinten foglalkoztatta, hogy nem tudott ellenállni, és a tiltás ellenére is folytatta a nyaktörő mutatványokat.

A motoros élet nem veszélytelen, így Tünde is kivette részét a kisebb-nagyobb sérülések megszerzésében. A számos baleset ellenére sem tett le arról, hogy szerelmének hódoljon. Több kisebb esés-kelés mellett három súlyosabb sérülést is maga mögött tudhat.

A legdurvább esetében három hónap kórházi tartózkodás volt a végkimenetel, mely során egy lábamputáció is szóba került. Egy fertőzés miatt súlyosbodott eredeti sérülése, és közel volt ahhoz, hogy egyik lábát elveszítse. Szerencsésen megúszta az esetet, de még ez sem vette el kedvét a motorozástól.

 

Nincs még vége, lapozz!

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x