Hírek

Brad Pitt rekord áron vásárolt háborús veterán motort

brad pitt oldalkocsi 2Az 51 éves filmsztár nem sajnálta a pénzt arra, hogy egy igazi ritkaság állhasson garázsában. Nem kevesebb, mint 385 000 dollárért (105 000 000 Ft) vásárolta meg legújabb kedvencét, egy II. világháborús, a náci németek által használt motorkerékpárt.

Pitt egyik szenvedélye a háborús relikviák gyűjtése. Ilyen irányú érdeklődése még a Harag és a Becstelen brigantik című, hatalmas kasszasikereket aratott filmekben való szereplései során alakult ki. Amióta pedig rákapott a motorozásra is, az egyéb háborús cuccok mellé vásárolt magának egy 1942-es, oldalkocsis motort is, melyet még a német hadsereg felderítő egységei használtak Krétán.

A háború után, 1945-ben a németek a görög szigeten hagyták a harci járművet. A háromkerekű ritkaság most egy helyi, görög gyűjtő kollekciójából került eladásra. Természetesen a gép minden porcikája az utolsó csavarig fel lett újítva. Az eredeti állapotot kizárólag eredeti alkatrészekkel érték el a gondos kezek, és természetesen a náci emblémák is úgy találhatók meg rajta, ahogy az 70 éve is volt.

A ritka Zündapp KS750-ből persze parkol még több is a gyűjtők garázsaiban szerte a világon, de csak közel 500 darab maradt fenn a háború ezen emlékeiből, így nem csoda, hogy áruk ilyen magasra kúszott. Ismerve a világsztárok által birtokolt motorok sorsát, nem lenne meglepő, ha néhány évtizeddel később, ennél még magasabb áron cserélne gazdát az oldalkocsis ritkaság, immár Brad Pitt nevével annak önéletrajzában.brad pitt oldalkocsi 1

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük