EseményekHírekMotorverseny

Rekordszámú női versenyző – Dakar 2019

dakar 2019 start 01A Dakar mindig tartogat meglepetéseket versenyzőknek és szurkolóknak egyaránt. Az idei, 41. Dakar Rallye sem szűkölködik újdonságok terén. Változatos terepviszonyok, eddig nem ismert útvonalak és sok új arc jellemzi a mostani versenyt.

Az idei Dakaron meglepően sok női indulót üdvözölhettünk a rajtnál. A motorosok között Anastasiya Nifontova, Gianna Velarde, Sara Garcia, Gabriela Novotna új belépőként, míg Laia Sanz már szinte elengedhetetlen résztvevőként szállt nyeregbe.

A korábbi évek quados női indulók közül csak Suany Martinez és Mirjam Pol maradt a kategóriában, mivel Camelia Liparoti az eddig két keréken induló Rosa Romero Fonttal karöltve most az autós mezőnyben próbál szerencsét.

A versenyzők hivatalosan ma, január 7-én rajtoltak el Limából, de már a tegnapi nap estéjén beindult a gépezet, így a reggeli után azonnal egy jól tervezett etappal dolgozhatták le a felesleges kalóriákat.

A rengeteg régi arc között magyarok is feltűntek, így most is drukkolhatunk a román színekben induló Gyenes Emánuelnek, és a Szerbiát képviselő Saghmeister Gábornak. Külön érdekesség, hogy mindketten egyedül, szervizcsapat nélkül indultak útnak. Teljesen magukra utalva, kizárólag saját képességeikre hagyatkozva kell átjutniuk mindenféle akadályon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Peru most 12 napig zajos lesz a kalandvágyó versenyzőktől és gépeiktől, akik egészen biztosan felkavarják a port, amerre csak elrobognak. Minden évben új reményekkel indulnak neki a távnak az eddig csak szerényebb eredményeket elért versenyzők, és talán a mostani Dakaron már villantanak valami látványosat. Drukkolunk nekik.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük