EseményekKiemeltMotoros túra

A Bamakon egy dolog biztos: minden bizonytalan

Január 26-án a Budaőrsi repülőtérről indult az idei Bamakó Rally, így már a táv felén túl vannak a versenyzők. Igaz, a 305 csapatból csak 277 jutott el Mauritániáig. A 18 motoros még versenyben van.

“A legendás Dakar Rally egyetlen szellemi örököst hagyott maga után. A Budapest-Bamako a sivatagi rally-k lángját viszi tovább Afrikában. A rajt nem Párizs, hanem Budapest. A cél pedig mindig egy más nyugat afrikai főváros. A költségek elviselhetőbbek, a szabályok kötetlenebbek, de a kaland és a kihívás változatlan.

A Budapest-Bamako egy veszélyes, minimál asszisztenciás kaland és tájékozódási verseny. A B2 nem vasárnapi autózás a Pilisben vagy piknik a Városligetben. Itt nincsenek mentőhelikopterek, begyűjtő teherautók, idegenvezetők, animátorok vagy tolmácsok. Mindenki a talpraesettségére, a szerencséjére és a felkészültségre számíthat. A Bamakon egy dolog biztos: minden bizonytalan. De a kaland erről szól. A Bamako nagy közösségi esemény, ahol esténként a tábortűznél hozzád hasonló őrültekkel oszthatod meg a napi élményeket és a sólet konzerved.” – írják a Bamako rally weblapján.

Habár már egy ideje nem Bamako, Mali fővárosa a Rally célpontja a politikai helyzet miatt, idén is van miért aggódni a szervezőknek, a résztvevőknek és a nézőknek is, ugyanis ezúttal Szenegálban vannak politikai zavargások. Valószínűleg emiatt a rally útvonalát is módosítani kell.

Az induló 305 csapatból a honlap szerint 18-an vannak a motorosok, akiket nem könnyű követni… igazából senkit nem könnyű követni, hacsak nem vagyunk személyes ismerősök. Korábban bekövettem a KPMotology oldalt, ahol 306-os rajtszámú Panyi Kristóf, aki egy KTM 640 Adventurrel indult részletesen naplózza az eseményeket. Ráadásul ő együtt utazik Dima Péterrel, aki a 347-es rajtszámot kapta, így két legyet üthetünk egy csapásra.

A 309-es rajtszámmal induló Tarsoly Előd egy Yamaha xt660r-rel indult, ő a Facebook oldalán oszt meg néha infokat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az autósok között pedig egy régi ismerős, Orbán Mariann is elindult ezúttal teljesen egyedül egy Mazda 5-tel, a 258-as rajtszámú “Idén biztos nem jövök” néven. Sajnos róla sincs semmi hír, pedig minden nap lesem az Instáját. Indulás előtt azt írta, hogy minden fillér óriási segítség a túrájához, és aki megteheti, Revoluton küldhet neki pénzt benzinre. Revtag: @marianhin

Ha követed a Rallyt és van információd valamelyik motoros csapatról, esetleg 6tudod melyik közösségi felületen tudjuk követni őket, írd meg hozzászólásban!

Címlapkép: marycarry insta

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük