fbpx

Marcsa visszament Afrikába – Bamakó Rali a MaryCarry csapatával

marycarry bamako team1 2018 1NaNa már évek óta figyelemmel kíséri az életemet, még akkor lettem tag a Csajok a motoron oldalon, mikor elindult az egész.

30 éves koromban kezdtem egy 250-es régi Hondán, azóta emlegetem, csodaszép volt, de tényleg. Azt nem mondanám, hogy a versenyzés valaha is vonzott, sosem döntögettem pályán, de a hegyek között sem az adrenalint kerestem, inkább a túrázgatok és bámulom a szőlődombokat típus vagyok, imádtam na, egészem a három évvel ezelőtti első balesetemig.

Igen első, mert tavaly júniusban szemből elcsaptak a robogón is. Nyélgázon (45 km/óra) haladtam az Izabella utcában, teljes elsőbbséggel és a nő meg rámfordult balra. Nem volt elég feltűnő a láthatósági mellény rajtam, de ez már mindegy is, ő elismerte a felelősségét, én meg igyekszem felépülni, de a tavalyi évem erre majdnem teljes egészében ráment. Lelkileg is.

Részleteiben nem térek ki a sérülésre, legyen elég a törött csípő, a traumás csípőficam (a legádázabb ellenségemnek nem kívánom) és a 12 centis felszakadt seb a jobb térdemen, amit mint a töltött pulykát karácsonykor varrták össze, pont úgy is néz ki. Gyógyulok, edzek, sétálok, nyomom amit kell, a lelki részét is, de vissza-vissza üt a kép, hogy fekszem és ordítok a betonon, meg amikor beleébredtem az altatásba. Igen, van ilyen.

Még több kép a galériában

Többek között emiatt is erősödött meg bennem a döntés, hogy visszamegyek Afrikába a Bamako ralival, amit egyszer már megcsináltam 2015-ben, de akkor a versenykategória miatt kicsit sietősre sikerült a sztori. Én meg a baleset óta nagyon nem akarok sietni, sehova. Két perc az élet, közhely tudom, de aki átélt ilyesmit az soha nem felejti el, hogy egy szempillantás alatt ott maradhatunk.

Az ötlet még nyár elején fogant, akkor vettem is egy lazán 30 éves Mercedest, későbbi nevén Rozalindát és elkezdtük a felkészülést egy szinte már gyerekkori barátommal, Zsófival. Így kezdődött.

Ő megjárta már Nepált, én Afrikát, nagy meglepetés egyikőnket sem értheti, csak az összezártság, ami odaver az embernek, de az azért eléggé megtépázza az idegeket. Ezzel számoljatok, ha bármi ilyenre adjátok a fejeteket, a legnehezebb része az emberi, nem a határ, nem a papper kitöltés, vagy a sivatagban alvás, az összezártság szed szét sok embert, de rendesen.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x