EseményekMotorverseny

Taroltak a csajok Bonneville-ben

laurabonneville 03Sok csapat éveken keresztül jár vissza Bonnevillebe (ahogy a Leggyorsabb Indián című filmben is látható), hogy bizonyítsanak maguknak, de legtöbbjüknek soha nincs szerencséje.

Ezért is nagy szó, hogy ezúttal egy csapat, ennyire sikeresen teljesített, ráadásul arra eddig soha nem volt példa, hogy egy anya és két lánya egyszerre állítson fel rekordot Bonneville-ben. Laura Klock és a lányai egész biztos híresek lesznek, ugyanis mindhárman új rekordot állítottak fel Bonneville-ben, a 2008-as BUB International Motorcycle Land Speed Trials nevű versenyen.

Azt nyilván mindenki kitalálta, hogy Lara olyan nő, aki szereti a kihívásokat. Emellett szeret motorozni, és nagyon jó adottsága van arra, hogy másokat inspiráljon. A motorozás mára mindennapjai részévé vált, hiszen férjével, Brian Klock-kal együtt vezetik családi vállalkozásukat, a Klock Werks Kustom Cycles nevű motorépítő műhelyt a dél-dakotai Mitchell városában.

A sikereik nem ma kezdődtek, hiszen 2006-ban megnyerték a Discovery Channel Biker Build Off című műsorát. Csak ezután célozták meg a bonnevilli sómezőket a „WFB” (World’s Fastest Bagger – a világ leggyorsabb dobozosa) nevű motorjukkal. Akkor is Laura vezette a „WFB”-t, és azonnal hivatalos amerikai rekordot állított fel vele.

laurabonneville 01Egy évvel később, 2007-ben ismét gyorsasági rekordot állított fel a motor nyergében. Akkor 146,297 mérföld/óra (234,964 km/óra) volt a sebessége. A Klock házaspár akkor 16 éves lánya, Erika ezen a versenyen szintén sebességi rekorddal végzett a kategóriájában.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az idén szeptember 7-én zajló versenyen már Karlee, Laura és Brian kisebbik, 14 éves lánya is rajthoz állt egy Buell Blast nyergében. A hivatalos AMA rekordot 107,391 mph/órás (172,829 km/óra) sebességgel állította fel élete első versenyén.

A 17 éves Erika gy 1995-ös évjáratú Buell S2-vel állt a rajthoz, és eredménye 130,392 mph/óra (209,845 km/óra) lett. Laura pedig idén is új rekordot állított fel „a világ leggyorsabb dobozosán”, amit 153,592 mph/óra (247,182 km/óra) sebességgel ért el.

Azonban mégegy hölgy feltűnt az újoncok között. Ő Michelle Mielke egy 2000-es évjáratú Yamaha V Star 650-nel versenyzett. Az ő rekord sebessége 102,1 mph/óra (164,314 km/óra), amit senkinem tudott felülmúlni ezen a hétvégén. Mellesleg Michelle férje szintén a Klock Werks cég munkatársa, tehát a végeredmény ezúttal elég bennfentes lett.

laurabonneville 02A versenyek egyébként úgy zajlanak Bonneville-ben, hogy átlagosan minden versenyzőnek két futamot kellmennie. Az elsővel kvalifikálja magát, amennyiben sikerül elérnie a jelenleg érvényben lévő rekordot. A második futamban a versenyzők megpróbálhatnak javítani az idejükön. Az AMA versenyén a második futamot az ellenkező irányban teszik meg a motorok. A végsebességet egy egy mérföldes szakasz alatt mért sebesség átlaga alapján számolják ki.

A gyorsulási versenyeken nincs különbség férfi és nő között, és a sofőr kora sem számít. A motorok kategóriánként külön versenyeznek típus, üzemanyag és motor szerint. Mégis nagy szó, amikor egy ilyen komoly versenyen egy nő sikert ér el. Hát még, ha négy nő, és mindannyian egy csapatban…

laurabonneville 04

laurabonneville 05

laurabonneville 49

laurabonneville 31

laurabonneville 88

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük