fbpx

Ani: kezdett egyre kényelmetlenebb lenni a hátsó ülés

villasaniko 926Ezelőtt 30 éve ültem motoron először. A férjem, akkori barátom egy 250-es MZ-vel járt udvarolni. Már akkor nagy motoros volt.

Egyszer elvitt egy salakmotor versenyre, amiről nekem addig fogalmam sem volt, hogy mi. Naivan felöltöztem fehér ruhába, beálltunk a kanyarba, ahonnan jól lehet látni a dőléseket. Nem kell mondanom, hogy a verseny végére milyen lett az öltözékem…

Összeveszés, aztán kibékülés… Két év múlva esküvő, öt évig még kemény motorozás a hátsó ülésen, aztán jöttek egymás után a lányaim. Ekkor egy kicsit mellőztük a motorozást. Lassan, ahogy Ők felnőttek, külön utakon jártak, előkerült újra a motor. Először még csak ketten róttuk az utat, de később csatlakoztak a haverok, és elkezdtünk motoros találkozókra járni.

Nyitott, könnyen ismerkedő embernek tartom magam, és jó szervezőnek is. A találkozókon rengeteg emberrel ismerkedtem meg. Tetszett az, hogy nem volt különbség a motorosok között, legyen az pár tízezer vagy több millió forintos motor tulajdonosa.

Útközben, ha szembejött egy motoros intett, ami nagyon jó érzés volt. Találkozókon, ha láttam, hogy valaki egyedül van, odamentem hozzá, és kérdeztem milyen motorral van és honnan jött. Ez mindenkinél bevált és így az ismerőse lettem.

Legközelebb, ha megismerkedtem valakivel, aki egyedül volt, tudtam hogy honnan jött, bemutattam az ismerőseim között annak, aki szintén egyedül motorozik és abban az irányban lakik. A legközelebbi találkozón, amikor már együtt jöttek, jó érzés töltött el. És az is, hogy mindkettőjüknek a haverja vagyok.

Mindig vannak ügyességi gyakorlatok (blokk dobás, szkander verseny, sörevés stb.). Ha már ott vagyunk, benevezünk természetesen, több-kevesebb sikerrel. Ezen programoknak köszönhetően még több barátunk lett. Úgy gondolom, hogy vannak pillanatok, amiket jó ha megörökítünk, és ezért állandóan fényképezek, videózok (míg a videó kamerámat el nem lopták). Természetesen CD-re kiírva, internetre feltéve mindenkinek eljuttattam az így megörökített emlékeket.

Ani profilja

Egy idő után motoros haverom már nagyon sok volt, és kezdett egyre kényelmetlenebb lenni a hátsó ülés (1. ok a jogsihoz). Aztán lányaim vettek az apjuknak egy pólót „mindenhova elviszem a feleségem, de mindenhonnan hazatalál” felirattal. Mivel ezt előszeretettel hordta – pedig volt egy vagon motoros pólója -, ezzel engem a kisebb-nagyobb élcelődések céltáblájává tett (2. ok a jogsihoz).

Egyre több női motoros ismerősöm lett, akikre nagyon irigy voltam (3. ok a jogsihoz). Nagyobbik lányom és barátja elhatározta, megcsinálják a motorjogsit. Ha ők igen, akkor én miért ne? (4. ok) Szerettem volna már kipróbálni magam (5. ok). Férjem vett egy 1500-as Kawasaki Vulkánt. A régi motort, bár többen jó áron meg akarták venni, nem engedtem, hogy eladja mert nagyon megszerettem és azon gyakorolgattam. (6. ok) Már egy hónapja van jogsim.

Sajnos már jön a rossz idő és nem lehet olyat sokat motorozni, de majd jövőre. Motoros ruhám már van, fekete rojtos dzsekivel, láncokkal, bőr kiegészítőkkel. Van több bőr nadrágom, rózsaszín dzsekim, csizmám, kesztyűm, piros sport dzseki nadrággal, stb. (7. ok)

Egész héten elegánsan kell járnom, munkahelyi ismerőseim, ha meglátnak véletlen hétvégén bőrbe burkolva, megdöbbennek. Nem szégyellem, sőt büszke vagyok rá, hogy motorozok. Jövőre már sokkal több utat tervezek a családdal, barátokkal, de akár egyedül is, és remélem így még sokkal több barátra teszek szert.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x