fbpx

Női versenyző a hazai SBS Racing Series E-sport ligában

hazai E-sport liga: SBS Racing SeriesA virtuális versenyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, s talán az autó szimulátorozás a sport egyik olyan szegmense, amit a Covid miatt egyre többen csinálnak. Köztük motorosok és tehetséges lányok is.

2019 júniusában alakította az SBS ligát Nagy Tamás és Dávid Krisztián az F1-Zónán belül. Nagyjából egy hét alatt tele is lett az akkori bajnokság, ami egy Formula 1-es kategóriát tömörített 20 versenyzővel. Rögtön a második szezonban jött még 20 pilóta a Formula 2-es kategóriába.

“Mindig is az volt a fő cél, hogy a bajnokság minél profibb legyen, nem csak lebonyolításban hanem a versenyzők képességeiben is.” – emlékszik vissza Tamás.

Kispataki Viktor, hazánk első Superbike vb pontszerzője és Endurance vb dobogósa az első karantén idején, tavaly márciusban vásárolt kormányt. Hamarosan készített magának playseatet, miközben több versenyen is kipróbálta magát:

Sövegjártó Petra
Sövegjártó Petra

“Az SBS versenyein a színvonalas közvetítés mellett még fontosabb volt számomra a fair play versenytársak megtalálása. Egy-egy szimulátoros versenyben sok órás gyakorlás van, amit dobhatok a kukába ha kilöknek az ellenfelek. Ilyenkor sovány vigasz, hogy a virtuális autó- és motorsportban nincsen anyagi kár vagy sérülés.”

2020 év végén lépett együttműködésre az SBS Racing Series és a Win-win Sportclub, melynek alelnöke Viktor, elnöke pedig Sövegjártó Petra. Petra 2005-ben a Női Európa Kupa III. helyezettje volt Superstock 600-as kategóriában.

Háromórás endurance csajokkal

“Az SBS hatodik szezonjába csatlakozott sportklubunk, ahol immár három kategóriában zajlanak a Formula-1 versenyek: Gold-Silver-Bronz. Az együttműködés részeként a Win-win Sportclub tagja a HUNESZ-nek, megkezdődött egy oktatási sorozat és a szezon végén serleget és érmet kapnak a legjobbak.

Nagyon örültem, amikor Emese személyében meglett az első csaj versenyző a ligában. Úgy gondolom, ez abban a tekintetben nagyban hasonlít a motorversenyzéshez, hogy egy lányt ritkábban motiválja a környezete arra, hogy csinálja, gyakoroljon, lépjen előre mert jó benne.” – foglalja össze Petra.

 

Nincs még vége, lapozz!

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x