HírekMotorokMotorozás

Nemsokára vizsgázik az első női motoros mentőtiszt

cilimotor balazsmotor mentomotor alapitvany csajokamotoron 14Az őszi szezonzáró rendezvényünkön több mint 100 motoros adakozott a Magyar Mentőmotor Alapítvány számára a Balázsmotorra. Most, hogy jön a tavasz, Balázs mellett CiLi is készül már a motoros szezonra.

Talán emlékeztek még, hogy 2019 őszén hatalmas gyűjtés keződött a közösségi oldalakon a Magyar Mentőmotor Alapítvány számára, amiben a Csajok a motoron oldal, a tagjaink és az olvasóink is tevékenyen részt vettek. A szezonzáró rendezvényünkön összegyűjtött összeg átadása után a CsamShop.hu, a motoros csajok webáruházának termékeit ajánlottuk fel a Veszprémben megszervezett jótékonysági árverésre.

Hogy hogy kezdődött ez a nagyszabású gyűjtés, aminek eredményeként az alapítvány, és ezzel együtt a Magyar Mentőmotoros Szolgálat két új motorral lett gazdagabb, arról az alapítvány oldalán ezt olvashatjuk:

“A balatoni szezon legutolsó napján az ország egyik elsők között mentőmotorozni kezdő mentőorvosa betért a balatonakarattyai Szépkilátás Bisztróba, arra a helyre, ahol a 2018-as szezon óta a nyár minden napján vendégül látják egy ebédre az aznap szolgálatot teljesítő mentőmotorost, ezzel is támogatva alapítványunkat és a Mentőmotoros Szolgálat tagjait. A tervezett ebéd azonban aznap elmaradt, mivel feltűnt neki egy család, ahol a kisfiú láthatóan segítségre szorult. A történteket a legtöbben már ismerik, az Anyuka később részletesen leírta őket Facebook bejegyzésében, mikor elindította a gyűjtést a “Balázsmotorra”.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Törökné Tenk Dóri által kezdeményezett gyűjtéshez később csatlakozott a Civil Jótékonysági Licit Facebook csoport is. A hatalmas közösségi összefogásnak és a nagy médiavisszhangnak köszönhetően végül két új motor került az alapítvány tulajdonába, vagyis Balázs (Dóri kisfiának neve után) mellett CiLi (a Civil LIcit rövidítéséből) a korábban felajánlott BMW mellé.

cilimotor balazsmotor mentomotor alapitvany csajokamotoron 2Balázs és CiLi egyébként Honda VFR 1200 X 2019 DCT Crosstourerek gyári markolatfűtéssel, első bukócsővel, alacsonyabb üléssel és középsztenderrel. Utólagos Wilbers ültetést kaptak még (teleszkópot náluk lehet engedni, szóval gyakorlatilag himbacsere történt), hátra a hátsó dobozt tartó erősített konzolt, ami egyben bukócső is, és egyedi gyártású oxigénpalack-tartót, kecskeméti aludobozokat, Avery lime fóliát amin a minták kék fényvisszaverővel vannak (illetve pirossal, pl. az ambulance felirat). Ha egyszer kiöregednek, a fóliázás visszaalakítható, alatta pedig ott a megóvott fényezés. Jelenleg a táskáik vannak még tervezés alatt éppen.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük