HírekKultúraMotorokMotoros filmMotorozás

Új sorozat: A motoros naplók

the motorcycle diaries 01Hamarosan egy új motoros sorozat indul a weben, „A motoros naplók” keretében öt fiatal 40’000 kilométert tesz meg az Egyesült Államokban.

Az év végén, a két ünnep között rendszeresen elő szoktam venni a Long Way Round című sorozatot, és motorozás híján, pótcselekvésként végignézem. A kilencvenes évek végétől 2008-ig emelkedő pályán lévő motorkerékpár-ipar a tévébe is beszivárgott, az Orange County Choppers és a Biker build-off talán a legnépszerűbb sorozatok voltak, bár az én ízlésemnek talán túlságosan is amerikaiak.

A Long Way Round ha nem is volt teljesen hiteles abban, amit csinált (persze: „a motorosok maguk lesznek”…), de McGregor és Boorman mindenféleképpen élvezhető formában adták elő a kalandtúrázást. Az elmúlt évek hitelválsága azonban több ponton is visszaütött, az utóbbi időben nem igazán invesztált senki a motorozást népszerűsítő színvonalas sorozatokba (nem-nem, a Sons of Anarchy valójában nem a motorozásról szól), de talán most megtört a jég.

Valószínűleg a motorpiac drasztikus visszaesésének is köszönhető, hogy a legújabb motoros sorozatot a készítők nem tudták eladni egyetlen TV-csatorna számára sem, ezért az epizódok az interneten keresztül lesznek megtekinthetők. Persze a The motorcycle diaries (TMD) sem teljesen hiteles, hiszen az öt főszereplő nem igazán tipikus motoros. A modellekből és táncosokból összeválogatott csapat 25 000 mérföldet fog megtenni Harley-k nyergében, s az átélt „kalandokkal” fogja népszerűsíteni a motorozást, a jelenleg ahhoz kapcsolható stílust.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Őszintén szólva legalábbis fenntartásaim vannak ezzel a produkcióval kapcsolatban, a csapatról valahogy nem a motorozás, hanem Marilyn Manson jutott az eszembe. Akárhogy is, a műsor a hivatalos honlapon illetve a sorozat Facebook oldalán követhető lesz – május 14-én esedékes az első gurulás.

Olvasd az eredeti honlapon!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük