fbpx
HírekMotorokMotorozás

Hazánkban a T.A.C.A. chaptere – harc a gyermekbántalmazás ellen!

taca hungary6A Templars Against Child Abuse (Templomosok a Gyermekbántalmazás Ellen; T.A.C.A.) motoros csoport chaptere hamarosan elindul Magyarországon is, ahová várják a jelentkezőket.

A hazai csapat parancsnokával, Patmore-ral beszélgettünk a templomosokról és céljaikról.

A T.A.C.A. anyaklubja mióta létezik?

– Az anyaklub Észak Európában, Dániában jött létre hat éve.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szeretném, ha röviden összefoglalnád, mi a célja a szervezetnek! Milyen bajban lévők kérhetnek segítséget?

– A T.A.C.A. (Templars Against Child Abuse – Templomosok a Gyermekbántalmázás Ellen) egy motorosok által létrehozott karitatív szervezet – mi Rendnek hívjuk magunkat -, amelynek fő célja a gyermekbántalmazás elleni küzdelem elősegítése.

Női tagok is lehetnek nálatok?

– Abszolút, várjuk a hölgyeket is, továbbá azokat a nem motorozó férfiakat és hölgyeket, akik egyetértenek és aktívan támogatni kívánják ezt az ügyet. Lesz feladatuk nekik is!

Látom, sok európai országban van chaptere a klubnak. Ahhoz, hogy ti csatlakozzatok, valamelyik európai chapterrel vagy pedig az anyaklubbal kellett felvennetek a kapcsolatot?

– Igen, sok európai országban jelen vagyunk már és ez a szám örvendetes módon egyre gyarapodik. Nálunk elég komoly hierarchia van, minden egyes új klub alapítását az Alapító Parancsnok és az általa vezetett Tanács hagyja jóvá.

El lehet mondani a folyamatát, hogyan és hány év kellett ahhoz, hogy hivatalosan is chapter legyetek?

– Azt hiszem, hogy ez változó, a bizalomért komolyan meg kell dolgozni, de ha az létrejön, akkor utána elég gyorsan megy a dolog. A mi esetünkben ez viszonylag gyors volt, remélem élni tudunk majd a felénk megmutatkozó jóindulattal.

Ti hányan vagytok? Budapesten van a klubházatok?

– Egyelőre kevesebben, mint szeretnénk, ezért is kértem, hogy beszélgessünk… Igen, a magyar lodge központja Budapesten lesz, de idővel szeretnénk a fővároson kívül is megjelenni.

Hogyan lehet tőletek segítséget kérni? Milyen elérhetőségeken?

– Egyelőre egy e-mail címet tudok mondani – [email protected] – minden kérdést, kérést, érdeklődést itt fogadunk. Ahogy hivatalosan is elindul a magyar lodge, lesz Facebook oldalunk, amin keresztül tájékozódni lehet. 

Ha valaki szeretne hozzátok csatlakozni, mik a feltételek?

– Aki csatlakozni szeretne, annak érdemes alaposan átnézni a weboldalunkat (www.templarsaca.org) majd a fenti e-mail címen kell jelentkeznie. Elég sok mindent fogunk kérdezni a jelentkezőtől, és alaposan meg kell ismernünk egymást, mielőtt úgy döntünk, befogadunk valakit.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x