fbpx
Impact-Site-Verification: -1707407557
HírekMotorbemutatóMotorok

Rolls-Royce repülőgépmotorral hajtott egyedi motorkerékpár

Rolls Royce motorkerékpárEzt az egyedi motorkerékpárt egy Rolls-Royce repülőgépmotor hajtja, és bő 1 millió dollárba kerül. Az ember az építés mögött pedig az egykori F1-es pilóta, Tarso Marques.

Marques valami teljesen egyedi dolgot akart létrehozni, ami nem hasonlít semmihez, amit eddig csináltak, és ezt meg is tette. Marques több éven keresztül tervezte a motort, és végül idén hívta életre. Elmondása szerint hét hónapba telt, amíg megépítette brazil stúdiójában, és “minden egyes részlet nagy kihívás volt”.

“Az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy a kerekeket és a gumikat ilyen méretűre megcsináljuk”. Mind az első, mind a hátsó kerekek masszív 36 hüvelykesek. Elmondása szerint nehéz volt elérni, hogy a masszív kerekek “jól működjenek, és emellett simának és letisztultnak tűnjenek”. De ezt is sikeresen megcsinálta.

A Rolls-Royce motoros motorkerékpár nem csak elképesztően néz ki, de az úton is egy fenevad, akár 250 km/órás sebességgel is száguldhat. Az egyedi remekmű megalkotásához egy repülőgépmérnökkel együttműködve dolgozott.

Marques nemrég eladta a motort egy dubaji vevőnek, potom 1 millió dollárért. Elmondása szerint nem fog még egy ilyet készíteni, mert “szeretünk mindent igazán exkluzívan megtartani a tulajdonosok számára”. Így ez az 1 millió dolláros Rolls-Royce motorral hajtott motor lesz az egyetlen ilyen a világon.

Ki az a Tarso Marques?

Marques egy brazil autóversenyző, aki 24 Formula-1-es nagydíjon indult. Részmunkaidőben a NASCAR Cup Series és a NASCAR Xfinity sorozatban versenyez. Most szenvedélye az egyedi motorok, autók, repülőgépek és jachtok készítése. A Forma-1-es és Indycar-versenyző rengeteg egyedi alkotást készített már, amelyek nem korlátozódnak a motorkerékpárokra. Portfóliójában autóépítések, repülőgépek, sőt még jachtok is szerepelnek. Jelenleg egy retro szénszálas Porsché sorozaton dolgozik, amelyet jövőre a Pebble Beach Concours d’Elegance-on tervez bemutatni.

Forrás

5 1 vote
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x