EseményekHírekMotorverseny

Kovács Bálint: „Most voltam a legközelebb az élmenőkhöz, nagy kár a bukásért…”

Kovács Bálint H-Moto Team Assen 2023A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint a múlt hétvégén Assenben folytatta szereplését az IDM 2023-as idényében: a 21 éves motoros a BMW gyári csapatának, a BCC Alpha Van Zon BMW-nek a motorjával most nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét, ám amíg az első futamban a hetedik helyen végzett – végig képes volt az élversenyzők köridejét teljesíteni –, addig a másodikban már a futam elején bukott, ám így is megerősítette pozícióját összetettben a legjobbak között.

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az elmúlt hétvégén folytatta a versenyzést, igaz, ezúttal nem az Endurance-világbajnokságon szállt motorra – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul –, hanem ismételten az IDM Superbike kategóriában állt rajthoz a német bajnokság egyik legjobb csapatával, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel, akiktől gyári szerződést kapott az idei szezonra.

A 21 éves motoros elmondása szerint ezúttal a szezon egyik legjobb teljesítményét tudta nyújtani: a pénteki edzéseken végig megfelelően haladt a kitűzött célja felé, a tempója fokozatosan gyorsult, már ekkor képes volt felvenni a versenyt a legjobbakkal. A szombati nap végére a 10. helyen fejezte be az időmérő edzést, ami igencsak biztató volt a vasárnapi futamok előtt.

Az első futamon ebből a pozícióból vágott neki a versenynek, és remekül motorozva, sokáig a dobogóra is esélyesként végül hetedikként zárt. A második versenyen aztán a negyedik helyről indulhatott, s úgy nézett ki, hogy idei legjobb futamát teljesítheti, ám túlvállalta magát az egyik kanyarban, elment a motor eleje, bukott és a viadal feladására kényszerült.

„Assenben sikerült közelebb kerülni az élmezőny tempójához! A pénteki szabadedzéseket magabiztosan kezdtem, folyamatosan fejlődtem, jól mentek a beállítások és a tempóm is rendkívül bíztató volt, dinamikusan, hasonló ritmusban haladtunk a többi versenyzővel. Szombaton az időmérőkön kicsit csalódott voltam, minimális különbségekkel, nagyon szoros volt a mezőny, de végül a 10. pozíciót értem el, amivel nem voltam teljesen elégedett.

Vasárnap az első futamban a versenytempómat megfelelőnek éreztem, tudtam tartani a sebességet az élen haladókkal. Az első két versenyzőtől kicsit lemaradva, a második bolyban motoroztam szinte végig, közel álltam a dobogós helyhez, ami még jobban inspirált. A verseny második felében hasonló időket mentem, mint a 3-4. helyen motorozó pilóták. A végén a 7. helyen végeztem, amivel elégedett voltam, ráadásul ezzel az eredménnyel a 2. futamban a 4. rajtrácsról indultam.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A balszerencse felült Kovács Bálint BMW-jére

Sajnos a második futammal kevésbé volt szerencsém, pedig a rajtnál úgy éreztem, elérhetem az IDM-ben az idei legjobb eredményemet. Az egyik kanyarban elment a motor eleje, sokáig próbáltam megmenteni, de nem tudtam, ráadásul egy másik pilóta belement a motoromba, emiatt be kellett fejeznem a versenyt. Ami pozitívum, hogy a versenytempóm futamonként folyamatosan javul, most éreztem leginkább, hogy közel vagyok az élmezőnyhöz. Hiszek benne, hogy az utolsó futamon, szeptember 24-én Hockenheimben még közelebb kerülhetek hozzájuk”– fogalmazott Kovács Bálint.

A bajnokság állása: 1. Florian Alt 197 pont, 2. Ilya Mikhalchik 161 pont, 3. Patrick Hobelsberger 157 pont, 4. Hannes Soomer 149 pont, 5. Toni Finsterbusch 138 pont, 6. Philipp Steinmayr 127 pont, 7. Bastien Mackels 113 pont, 8. Kovács Bálint 89 pont.

Az IDM 2023-as menetrendje

  • 05.12. – 05.14. – Sachsenring
  • 06.02. – 06.04. – Oschersleben
  • 06.23. – 06.25. – Most
  • 07.21. – 07.23. – Schleizer Dreieck
  • 08.04. – 08.06. – Red Bull Ring
  • 08.18. – 08.20. – Assen
  • 09.22. – 09.24. – Hockenheim

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük