HírekEseményekMotorverseny

Talmácsi Gábor a sportszakmai igazgatója a MAMI HRE Team versenycsapatának – VIDEÓVAL!

Hungarian Racing Engineering TeamPénteken online sajtótájékoztató keretében mutatta be az idén megalakult Hungarian Racing Engineering Teamet, a győri Széchenyi István Egyetem integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök képzésének a versenycsapatát az iskola vezetősége.

A pénteki online sajtótájékoztatón a célokkal kapcsolatban elhangzott, hogy lehetőséget kívántak biztosítani a képzésben tanuló diákoknak arra, hogy a gyakorlatban ismerjék meg egy csapat működését, versenyhelyzetben is kipróbálhassák a mérnöki feladatokat. Emellett pedig lehetőséget biztosítsanak fiatal, tehetséges motorversenyzőknek, hogy egy nagy csapatban fejlődhessenek tovább.

Lévay Károly műszaki igazgató és csapattulajdonos kiemelte: a tavalyi év során már működött egy csapat a versenymérnök képzés mellett, amivel az Európa Kupán és az országos bajnokságon indultak, Laczkó Máté az STK1000-es kategóriában szerepelt.

“Az országos bajnokságot nagy fölénnyel, százszázalékos teljesítménnyel nyertük, az Európa Kupában pedig az ötödik helyen végeztünk. Itt már látszódott, hogy szorosabb kapcsolat kell a versenymérnök képzés és egy versenycsapat között, így jött létre a HRE Team” – mondta.

Ahogy arról már korábban is írtunk, az idei évben indul el a motorkerékpár- és versenymotor technikus képzés a MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskolában. Ebben az évben öt olyan utánpótlás korú versenyző is ezt a képzést választotta, akik így kapcsolódhatnak a HRE Team működésébe is, és a hamarosan induló szezonban már ők is benne lesznek a csapatban, így nemzetközi viadalokon is megmutathatják a tudásukat.

Hanula Barna, a Széchényi István Egyetem dékánja kiemelte: az intézmény számára a képzés és a hozzá kapcsolódó versenycsapat még szorosabb kötődést jelent a mérnöki fejlesztésekhez.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük