EseményekMotorverseny

Babaarcú krosszversenyző

babaarcukrosszversenyzoCourtney Duncan 14 évesen sikert sikerre halmoz.

Az új-zélandi lány versenykategóriájában, a 12-16 éves és 85/150 cm3-es motoron versenyző lányok mezőnyében minden versenyt megnyert az Ausztál Junior Motokrossz Bajnokságon. Courtney egy Yamaha YZ85 nyergében utasította maga mögé vetélytársait egy heti kemény küzdelem után.

Courtneynak nem volt könnyű dolga, de profi technikájának és akarterejének köszönthetően a legnehezebb helyzetekből is győztesen került ki. A bajnokság ötödik és egyben utolsó futamában egy esés után hirtelen az utolsó helyen találta magát. “Az első helyen voltam, amikor egy sziklás részen megcsúszott a motorom, és eldobtam. Ez a 10. helyre vetett vissza.” – mondta Courtney az esésről.

Duncan azonban nem adta fel, és bravúros módon, két kör alatt újra az élen motorozott, több versenytársát lekörözve. Az utolsó izzasztó futammal együtt minden futamot megnyerő lány elsöprő győzelmet aratott. Mögötte 17 ponttal maradt le a második helyezett.

A fiatal lánynak azonban nem csak emiatt volt oka az örömre. Courtney elindult a kategória fiú mezőnyében is, ahol egy csillogó ezüst kupát szerzett. Versenyre termettségét jól bizonyítja, hogy csak egy hajszállal -3 ponttal – maradt le az első helyezett srác mögött. “Megnyerhettem volna mindkét versenyt, azonban a fiúk futamának második versenyén problémáim adódtak” – nyilatkozta Duncan.babaarcukrosszversenyzo2babaarcukrosszversenyzo3

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük