fbpx
EseményekMotorverseny

Argentínában és Bolíviában újra kavarog a por – Dakar 2016

dakar 2016 2Az igazán nagy tereprali rajongók már várva várták a pillanatot, amikor újra rajthoz állnak kedvenceik, és a neves versenyen, a Dakaron bizonyítják ámultba ejtő tudásukat. Kevesen lehetnek azok, akik még nem hallottak erről a versenyről, de még nincs késő, mert évről évre bekapcsolódhat mindenki az események figyelemmel kísérésébe.

A Csam-on idén is rövid összesítő beszámolókkal jelentkezünk, hogy ne maradj le a legfontosabb Dakar hírekről. A mezőny 2016. január 3-án startolt Buenos Aires-ből és 16-án ér célba Rosarioban. A 13 etapos, 14 napig tartó verseny során a motorosok, quadosok, autósok és kamionosok Argentína és Bolívia legkülönbözőbb terepviszonyokat felvonultató területein küzdenek, mely közben több mint 8000 kilométert tesznek meg. Az etapok felénél, – a 7. és a 8. között – egy pihenőnappal készülnek fel a második nagy megmérettetésre.

Idén a motoros, quados szempontból sajnos nem izgulhatunk sok női indulóért, de még magyar férfi résztvevőért sem. A szokásos kemény mag képviselteti csak magát a 2016-os Dakaron. A 45 quaddal induló versenyző mezőnyében csak Camelia Liparoti mutatja meg idén is, milyen kemény fából faragták, míg a motoros kategóriában küzdő 136 bátor induló között Laia Sanz és Rosa Romero Font lesz az, aki kiáll a nők becsületéért.

Laia Sanz tavalyi parádés szereplése után mindenki joggal várja el az akkori eredményeinek túlszárnyalását. Izgalmas lesz idén is drukkolni neki, és remélhetőleg még nagyobb sikereket elérve száguld a cél felé. Persze, ne felejtsünk el szurkolni a másik nagyon kemény csajnak, Rosa Romero Fontnak sem. Remélhetőleg idén semmilyen technikai, vagy egyéb probléma nem áll az útjába.dakar 2016 1

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x