fbpx

Harley-Davidson Softail Slim 2014 Teszt

harley davidson softail slim 2014 01Első ránézésre a tesztelésre nekem szánt motor nem sok meglepetést tartogatott azon kívül, hogy sportosabb képet mutatott a megszokottnál. Ez be is igazolódott, mikor ráültem.

 

Többször voltam már tesztvezetésen a Harley Neszmélyi közben lévő szalonjában, hiszen a jelenlegi, harmadik motorom is egy még karburátoros Harley-Davidson Heritage Softail Classic modell. A Bázison ezúttal a kedves fogadtatás, regisztráció, ismerkedés után, mindenkinek bemutatták a tesztelésre szánt motort. Én egy Softail Slim modellt kaptam.

Ahogy az várható is volt, a sajátmotorom után szokatlan volt átülni erre az új modellre. Az átlagnál magasabb vagyok, ezért a trepnis lábtartót például közelinek éreztem, az egyenes vonalú széles kormány viszont kellemes meglepetést okozott. Az előre dőlő sportos ülés is kényelmes volt a teszt során. A kisméretű tükröket viszont szokni kell, hiszen nem látható benne a teljes „háttér”.

Miután mindenki megismerkedett a tesztelendő géppel a szalonudvarán, elindultunk. Az első pillanatban, a beindításnál érezhető a motorban rejlő erő, a léghűtéses TWIN CAM 1699 köbcentije kellemesen duruzsolt. A technika kényelme már itt kellemes volt számomra, hiszen a saját motorom természetesen szivatóval indul, viszont a hangja öblösebb.

Még több kép a galériában

A közeli lábtartók ellenére könnyen kezelhető a 6 sebességes váltó. Igaz a hatodik sebességet csupán egy alkalommal tudtam használni, a túra során tapasztaltam, hogy a motor nem szereti az alacsony fordulatot, rendszeresen vissza-vissza kellett kapcsolni, a nagy nyomaték ellenére.

A fékek kitűnően vizsgáztak, az elöl 4, hátul 2 dugattyús fékek könnyen, de nem durván visszafogják a 318 kg-os menetsúlyú motort, anélkül, hogy úgy éreznénk, kirepülünk a nyeregből. A kanyarokban engedelmesen dőlő gép parkolásnál is jól irányítható, az alacsony, 65 cm-es ülésmagassága könnyen mozgathatóvá teszi, a 2,35 méter hosszú motort.

A leírásban szereplő 100 kilométerre eső 5,6 literes fogyasztása is kellemes a méretekhez, teljesítményhez viszonyítva. Tehát a Harley megint egy igazi meglepetéssel rukkolt elő.

Ajánlom a Softail Slimet minden olyan motorosnak, akik sport motorról váltanának egy másik életérzésre. Hiszen egy olyan sportos motort kapnak, amelyet a nagy vasak „régi” köntösébe öltöztettek.harley davidson softail slim 2014 03harley davidson softail slim 2014 04harley davidson softail slim 2014 08harley davidson softail slim 2014 10

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x