fbpx

Harley-Davidson Softail Slim 2014 Teszt

harley davidson softail slim 2014 01Első ránézésre a tesztelésre nekem szánt motor nem sok meglepetést tartogatott azon kívül, hogy sportosabb képet mutatott a megszokottnál. Ez be is igazolódott, mikor ráültem.

 

Többször voltam már tesztvezetésen a Harley Neszmélyi közben lévő szalonjában, hiszen a jelenlegi, harmadik motorom is egy még karburátoros Harley-Davidson Heritage Softail Classic modell. A Bázison ezúttal a kedves fogadtatás, regisztráció, ismerkedés után, mindenkinek bemutatták a tesztelésre szánt motort. Én egy Softail Slim modellt kaptam.

Ahogy az várható is volt, a sajátmotorom után szokatlan volt átülni erre az új modellre. Az átlagnál magasabb vagyok, ezért a trepnis lábtartót például közelinek éreztem, az egyenes vonalú széles kormány viszont kellemes meglepetést okozott. Az előre dőlő sportos ülés is kényelmes volt a teszt során. A kisméretű tükröket viszont szokni kell, hiszen nem látható benne a teljes „háttér”.

Miután mindenki megismerkedett a tesztelendő géppel a szalonudvarán, elindultunk. Az első pillanatban, a beindításnál érezhető a motorban rejlő erő, a léghűtéses TWIN CAM 1699 köbcentije kellemesen duruzsolt. A technika kényelme már itt kellemes volt számomra, hiszen a saját motorom természetesen szivatóval indul, viszont a hangja öblösebb.

Még több kép a galériában

A közeli lábtartók ellenére könnyen kezelhető a 6 sebességes váltó. Igaz a hatodik sebességet csupán egy alkalommal tudtam használni, a túra során tapasztaltam, hogy a motor nem szereti az alacsony fordulatot, rendszeresen vissza-vissza kellett kapcsolni, a nagy nyomaték ellenére.

A fékek kitűnően vizsgáztak, az elöl 4, hátul 2 dugattyús fékek könnyen, de nem durván visszafogják a 318 kg-os menetsúlyú motort, anélkül, hogy úgy éreznénk, kirepülünk a nyeregből. A kanyarokban engedelmesen dőlő gép parkolásnál is jól irányítható, az alacsony, 65 cm-es ülésmagassága könnyen mozgathatóvá teszi, a 2,35 méter hosszú motort.

A leírásban szereplő 100 kilométerre eső 5,6 literes fogyasztása is kellemes a méretekhez, teljesítményhez viszonyítva. Tehát a Harley megint egy igazi meglepetéssel rukkolt elő.

Ajánlom a Softail Slimet minden olyan motorosnak, akik sport motorról váltanának egy másik életérzésre. Hiszen egy olyan sportos motort kapnak, amelyet a nagy vasak „régi” köntösébe öltöztettek.harley davidson softail slim 2014 03harley davidson softail slim 2014 04harley davidson softail slim 2014 08harley davidson softail slim 2014 10

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x