MotorokMotorozás

Támogasd adód 1 százalékával a motoros alapítványokat!

Adó 1% felajánlás SZJA bevallás határidő 2021. május 20.Ahogy minden évben, idén is május 20. az SZJA bevallásának és befizetésének határideje. Ezzel egy időben lehetőség van az adónk 1%-ának felajánlására egy regisztrált civil szervezetnek. Ha teheted, válassz motoros szervezetet!

Idén is lehetőség van arra, hogy magánszemélyként rendelkezzünk az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-ig, az SZJA-bevallástól függetlenül is megtehetjük.

A kétszer egy százalék felosztása úgy történik, hogy 1%-ot egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-ot pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, 2021-ben a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlhatjuk fel.

Az szja 1% felajánlására jogosult civilszervezetek listája itt érhető el.

Az szja 1% felajánlására jogosult vallási közösségek listája és a kiemelt előirányzat itt érhető el.

Mivel ezeken a listákon több száz szervezet található, és nekem nem sikerült kibogarászni, hogy melyik mivel foglalkozik, segítségképpen álljon itt néhány, akiket a motoros csajok ajánlanak:

Magyar Mentőmotor Alapítvány

A Magyar Mentőmotor Alapítvány évek óta a motorosok kedvenc kedvezményezettje, ha az adó 1%-ról van szó. Mivel azzal minden motoros egyetért, hogy a mentősök és közülük is a mentőmotorosok munkája pótolhatatlan, minden évben van olyan motoros társaság vagy egyéni kezdeményezés, amely a mentőmotorosok számára gyűjt. Ilyen volt 2011-ben a Csajok a motoron jótékonysági motoros naptára is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az alapítvány adószáma: 18019807-1-13

Lécz Motorsport Egyesület

Ahogy a motoros csajokból anyukák lesznek, elkezdődik az utánpótlás nevelés is. A gyerekek biztonságos keretek között, zárt pályán tanulhatják meg a motorozás alapjait, és belekóstolhatnak a versenyzésbe is, ha egy motorsport egyesülethez csatlakoznak. A Lécz Motorsport Egyesület elsősorban motokrossz szakágban tevékenykedik és versenyezteti a fiatalokat.

Az egyesület adószáma: 19100294-1-42

SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület

Mivel a motorosok jó emberek, szeretik az állatokat is. A Sos Schnauzer Fajtamentés ahogy a nevéből is látszik, a Snauzer kutyafajta mentésével foglalkozik. Ha nem szeretnél drága pénzért tenyésztőtől kutyát venni, náluk mindig vannak gazdit kereső snacik.

Adószámuk: 18298132-1-14

Somogyi Motorosok

Ahogy a nevükből is látszik, a Somogyi Motorosok elsősorban a Somogy megyében élő motorosokat fogják össze. Rendszeres túrákat, szezonnyitó- és záró összejöveteleket vezetéstechnikai tréningeket szerveznek. Tevékenységeik és céljaik megvalósításához nagy szükségük van az 1%-okból befolyó bevételekre.

Adószámuk: 18845239-1-14

Első “Motorvéd” Polgárőr Egyesület

Az Első „Motorvéd” Polgárőr Egyesület 2012-ben 10 fővel alakult. A Magyarországon egyedülálló egyesület Pest Megye teljes közigazgatási területén lát el szolgálatot. Legfőképp motorkerékpárral autópályákon, autóutakon és egyéb főközlekedési útvonalakon segítik a járőrök munkáját, valamint közlekedési akciókban és közrendvédelmi közös járőrszolgálatokban vesznek részt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közterületi szolgálatának ellátásában.

Adószámuk: 18408506-1-42

Fekete Horgony MC

A Pirates Family MC tagjai által alapított egyesület évtizedek óta a balesetet szenvedett motorosok megsegítésére fordítja az októberi jótékonysági bulik bevételét, az adományokat, és az 1%-os adófelajánlásokat is. Tavaly a motoros balesetben elhunyt Benkovics Évi és Gábor családjai számára gyűjtöttek adományokat.

Adószámuk: 18353389-1-03

 

Ha tudsz olyan egyesületet, alapítványt vagy más civilszervezetet, akiknek szívesen segítenél, írd meg a nevüket és az adószámukat hozzászólásban!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük