EseményekMotorverseny

Kis Viki ismét Mexikóban versenyzett

italika womens worldcupMostanában nem sokat hallani Wiccáról, hiszen az utóbbi időben szinte egyáltalán nem motorozik. Az egyetlen kivétel az idei Italika Women’s World Cup mezőnye, ahol ismét nyeregbe pattanhatott. 

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az ITALIKA Women’s World Cup negyedik futamát, ahol Wicca ismét hazánk képviseletében versenyezhetett a 24 tagú nemzetközi mezőnyben. A mexikói megmérettetés – bár nagy megtiszteltetés neki – hatalmas kihívás úgy, hogy itthon mostanában nincs módja motoral edzeni. Az elmúlt egy hét fárasztó volt számára, és az eredményei sem úgy sikerültek, amilyet elvárna magától.

A versenysorozatot Chicho Lorenzo, a Lorenzo Competicion igazgatójaJorge Lorenzo, az ötszörös Motor GP világbajnok édesapja találta ki, hogy megteremtse a lehetőséget a hölgyek számára is, hogy komoly versenyen vethessék latba tudásukat. Ahogy mondják, ez a világbajnokság a legügyesebbek számára egyenes út lehet a Moto GP-be. 

A koncepció lényege az is, hogy a szponzoroknak köszönhetően erre a világbajnokságra minél kisebb költségen jussanak el a motoros hölgyek, akik az 5 kontinens országaiból érkeznek ide. Amellett, hogy motorkerékpárt nem kell magukkal vinni, mert mindenki ugyanolyan Italika Vort-X 650 típusú motorokkal versenyez, amit a szervezők biztosítanak, ez az első világbajnokság, amely magában foglalja az utazási, étkezési és szállásköltségeket, valamint a regisztrációt és a nevetési díjat is.

Kis viktoria iwwc 2018 1Kis Vikinek ezen a hétvégén az edzőfutamok mellett összesen három versenye volt, szombaton egy vasárnap pedig kettő. Mindhárom versenyen a középmezőnyben végzett, amitől egy picit el volt keseredve, de maga is belátta, hogy folyamatos edzés nélkül nehéz hozni a formáját.  

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A szombati nap sűrűre sikerült Wiccának, ugyanis három szabadedzés, egy időmérő és egy verseny is be volt sűrítve a programba. Sajnos problémái adódtak a motorokkal is. Az első motorja edzés közben egyszer csak leállt és nem akart újra indulni, a második motorjából pedig kifolyt az olaj. Habár ezt végül megjavították, Wicca ezután nem tudott tökéletesen megbízni a motorban, így az időmérőn a 19. helyre kvalifikálta magát. 

Kis viktoria iwwc 2018 2A versenyen, elmondása szerint jókat csatázott, épp a 14. helyen versenyző lányt előzte meg, mikor kb. 3 körrel a vége előtt egy kék zászlót mutattak be neki, ami azt jelenti, hogy le fogják kőrözni és engedje el a mögötte jövőt. Később kiderült, hogy nem is kőrözték le, hanem azt a lányt engedte maga elé ismét, akit már egyszer megelőzött. Így tehát az első versenyen 15. helyen végzett, egy pontot kapott, de ami örömmel töltötte el, hogy az időmérőhöz képest 4 helyet sikerült javítania. 

Wicca beszámolóját az eslő versenyrről itt tudod meghallgatni: 

A vasárnapi versenyek ismét nem sikerültek túl szerencsésre Wicca számára. Az első futamon a startnál volt egy kis kavarodás, ezért nem sikerült jól indulnia. A hirtelen sok edzés miatt eddigre már nagyon el is fáradt, megfájdult a válla, így a végén a 16. helyen végzett. 

A második verseny előtt Viki fájdalomcsillapítót kért a szervezőktől, hogy legalább a fájós válla ne zavarja a versenyzésben, de a startnál ezúttal egy baleset miatt történt kavarodás. Ráadásul épp azt a dél-afrikai lányt ütötték el az induláskor, akivel a legjobb barátnők lettek. A szervezők nem engedték, hogy vele menjen a kórházba, így teljes izgalomban kellett visszaállnia a rajtrácsra. A második rajt ezúttal jól sikerült. A verseny nem volt különösebben eseménydús, ismét a 16. helyen sikerül beérnie a célba, ami egy pontot ér a világbajnokságban.

Az Italika Women’s Worls Cup következő fordulója december első hétvégéjén lesz. A guadalajara-i szezonzáróra Wicca megpróbál a fizikai felkészülés mellett motoron, versenypályán is edzeni majd, hogy az utolsó versenyen ki tudja hozni magából a maximumot. Mi szurkolunk neki. Hajrá Wicca, veled vagyunk! 

Kis viktoria iwwc 2018 4

Kis viktoria iwwc 2018 4

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük