Házi barkácsKiemeltMotorokMotorozás

10 dolog, amivel ártasz motorodnak a téli tárolás alatt

teli tartolas fail 01Már párszor kiveséztük, hogyan tárold motorodat a szezonon kívül, de ha lusta vagy visszaolvasni a korábbi cikkeket, akkor most összegyűjtöttük neked azt a néhány dolgot, hogy mivel árthatsz ilyenkor a legjobban szeretett motorodnak. Lássuk!

1. Koszosan teszed el, le sem kezelve a felületeket

Ha bogártetemekkel, sárral és egyéb szennyeződésekkel beborítva téliesíted motorod, tavasszal még nagyobb meló lesz letakarítani, és sok esetben hanyagságodra később is emlékeztetni fognak az eltávolíthatatlan foltok, kosznyomok.

2. Elrakod ősszel, és csak tavasszal veszed elő

Ha nem nézel rá a gépre a tél folyamán pár hetente, havonta, akkor időközben sok minden az enyészet útján indulhat el. Elszivárgó folyadékok, lemerült akksi, ide-oda beköltözött bogarak, rágcsálók, griffmadarak és sárkányok.

3. Akku, fék és teló járatás

Ha nem töltöd rendszeresen az akkumulátort, tavasszal vehetsz újat. Ha nem járatod, mozgatod meg olykor a teleszkópokat, fékeket, a gumi alkatrészek kiszáradhatnak, így később még az is lehet, hogy ezeket cserélni kell, ami sok esetben zsebbe nyúlós mutatvány.

4. Indítás és olajcsere

Megoszlanak a nézetek azon témákban, hogy indítgassuk-e télen a motort, illetve, hogy friss olajjal rakjuk-e el, avagy tavasszal cseréljük le a régit. Mindkettőnek vannak hátrányai, és előnyei is. Tény belátásod szerint, de ne hanyagold el a gépet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

5. Jól bebugyolálod, lehetőleg nejlonnal

Szuper, ha gondoskodsz a fűtött, vagy fűtetlen helyen, vagy épp a szabad ég alatt tárolt motor letakarásáról, de mindenképp figyelj arra, hogy a ponyva anyaga szellőzzön, az alatta lecsapódó párát átengedje, mert ha dunsztban tárolod a gépet, többet ártasz neki, mintha le sem takartad volna.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük