fbpx

Halálra gázolták a magyar vándort

gecse balazs gergo halalra gazoltakGecse Balázs Gergő 14 éve járta ökrös szekérrel, s egy kutyával Európát – aki csak látta, elcsodálkozott a mesehősnek beillő fiatalemberen. A napokban délkelet-Franciaországban, halálra gázolta egy idős autóvezető.

Gecse Balázs Gergő 32 éves volt és úgy nézett ki, mint egy mesehős, aki valamelyik mesekönyvből lépett ki mai világunkba. S csak vándorolt és vándorolt – Magyarország után, Európát kezdte el járni.

Hogy kikkel? Társai négy szarvasmarha és egy kutya voltak. Szeptember 23-án, vasárnap, délkelet-Franciaországban, Villard-Bonnot közelében, a helyi sajtó szerint reggel fél 9 körül, halálra gázolta egy idős sofőr.

A vándor – a vezető állítása szerint – az út belső oldalán sétált a szekere mellett, amikor is, a naptól elvakult autós elütötte. Balázs, a Kis Szent Bernát-hágón át érkezett meg Franciaországba, ahol utolérte a végzete.

Gecse Balázs Gergő regényes életet választott magának. Móron született, s az érettségi után, nem az egyetemi felvételit szorgalmazta, hanem épített egy ökrös szekeret, s egy tangóharmonika, egy kutya és 2 kecske társaságában, elkezdte járni Magyarországot.

Az állatok folyamatosan cserélődtek körülötte. Útközben néha munkát vállalt, hiszen jól értett a fafaragáshoz, asztalosmunkákhoz, bőrművességhez, nemezeléshez és így tovább. Így keresett annyi pénzt, ami elég volt neki és az állatainak.

Szomorú vége lett a magyar vándor útjának, aki olyan volt, mint egy Lázár Ervin-mese kedves hőse, akiről portréfilm is készült:

Forrás: 444.hu
Fotó: Facebook/lcafe.hu

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x